Τα καλύτερα σνακ για την παραλία


Τα καλύτερα σνακ για την παραλία

Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Κάποιοι είστε διακοπές κάποιοι άλλοι έχετε μείνει στην πόλη, όπου όμως και να βρίσκεστε σίγουρα τα Σαββατοκύριακα σας τα περνάτε στις παραλίες. Θάλασσα, μπάνιο, παιχνίδι στην άμμο, όλα αυτά μας ανοίγουν την όρεξη και εκεί που είμαστε χαλαροί στην παραλία μας πιάνει μια ακαταμάχητη λιγούρα για κάτι αλμυρό. Και τότε αρχίζει η επιδρομή στο beach bar ή στην ταβέρνα και οι παραγγελίες για κλαμπ σάντουιτς και τηγανητές πατάτες πέφτουν βροχή. Την κατάληξη μετά από όλα αυτά τη γνωρίζουμε όλοι: ενοχές και ένα φουσκωμένο στομάχι. Γιατί να χαλάσετε τη διάθεση σας και να καταλήξετε να κάνετε δεύτερο σπίτι την τουαλέτα, αφού υπάρχουν τόσο νόστιμα και υγιεινά σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας; Μια μικρή πολύ μικρή οργάνωση χρειάζεται και είστε έτοιμοι να περάσετε μια απίστευτη μέρα στη θάλασσα, χωρίς να έχετε ανάγκη τον εστιάτορα ή το beach bar, εκτός αν πιείτε κανένα μοχίτο.

Το μυστικό είναι να πάρετε σνακ που δεν χρειάζονται μαχαιροπήρουνα, δεν χαλάνε με τη ζέστη και φυσικά δεν κολλάει η άμμος πάνω τους.

Τυρί και κράκερ

Μια άντε δυο φέτες τυρί με χαμηλά λιπαρά θα σας δώσουν πρωτεΐνη και θα σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετές ώρες. Ενώ τα κρακεράκια ολικής άλεσης κατά προτίμηση παρέχουν ενέργεια, για να συνεχίσετε τις ρακέτες και να εκνευρίζετε τη διπλανή με το τάκα τούκα.

Ξηροί καρποί με αποξηραμένα cranberries και σταφίδες

Βάλτε τους ξηρούς καρπούς με τα αποξηραμένα φρούτα σε σακουλάκια και έχετε το τέλειο σνακ για την παραλία. Είναι υγιεινό, θρεπτικό και διώχνει την πείνα σας μακριά και το κυριότερο δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία.

Λαχανικά και φρούτα

Τίποτα δεν είναι πιο εύκολο και υγιεινό από το να κόψετε λαχανικά και φρούτα. Είναι το τέλειο σνακ για την παραλία, αφού σας κρατάνε ενυδατωμένους, κάτι που έχουμε ανάγκη με τόση ζέστη, και χορτάτους για αρκετές ώρες. Μια καλή επιλογή είναι τα σταφύλια και το καρπούζι, ενώ για λαχανικά προτιμήστε τα καρότα και τα αγγούρια. Και για μια έξτρα γεύση, αν έχετε όρεξη μπορείτε να φτιάξετε χούμους και να κάνετε "βουτιές".

Νερό με φρούτα

Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε το σώμα μας να διψάσει, γιατί σημαίνει ότι έχει ήδη αφυδατωθεί. Η πρόληψη είναι το καλύτερο όπλο, γι αυτό και πρέπει να πίνουμε νερό πριν διψάσουμε. Αν δεν είστε λάτρης του νερού ή έχετε βαρεθεί όλο το ίδιο και το ίδιο, φτιάξτε νερό με φρούτα. Είναι πολύ απλό: επιλέξτε τα αγαπημένα σας φρούτα εποχής, κόψτε τα κομματάκια και βάλτε τα σε ένα μπουκάλι με νερό. Μετά από ώρες θα διαπιστώσετε όλο έκπληξη ότι το νερό έχει άλλη γεύση. Και η ενυδάτωση δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστική και γευστική.

Τοστ

Συνηθισμένο αλλά αγαπημένο σνακ, το τοστ. Δεν το βαριέμαι ποτέ. Αν όμως σας πιάνει μια ανία μόνο και με το άκουσμα του, κάντε το διαφορετικό και πάρτε το στην παραλία. Φαντασία και δημιουργικότητα χρειάζεται. Για παράδειγμα χρησιμοποιήστε μίνι bagels ή tortilla αντί κανονικό ψωμί, βάλτε μέσα σπανάκι, λιαστές ντομάτες, τυρί και voila ένα διαφορετικό και συνάμα υγιεινό τοστ, έτοιμο να ταξιδέψει στην παραλία.

Πηγή: jenny.gr

Tags σνακ, παραλία, φαγητο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1013 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2073 s // Total time: 2.3086 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X