Το αλκοόλ μπορεί να απογειώσει τη σεξουαλική μας διάθεση;


Το αλκοόλ μπορεί να απογειώσει τη σεξουαλική μας διάθεση;

Ή μήπως την… καταστρέφει;

Η σχέση του αλκοόλ και του σεξ είναι αμφιλεγόμενη, αφού κάποιοι υποστηρίζουν ότι ένα ποτηράκι κρασί μπορεί να μας χαλαρώσει και να εντείνει τη σεξουαλική μας διάθεση ενώ άλλοι το θεωρούν το μεγαλύτερο εχθρό της λίμπιντο.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση!  Ένα ή δύο ποτά μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά, καθώς μια μικρή ποσότητα αλκοόλ βοηθά το άτομο να ξεπεράσει τις αναστολές και το άγχος της επίδοσης, όμως ο κανόνας αυτός δεν ισχύει πάντα για όλους αφού η επίδραση του αλκοόλ στο σώμα εξαρτάται τόσο από το φύλο όσο και από το βάρος.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στον οργανισμό όπως καταστολή του νευρικού συστήματος, αφυδάτωση αλλά και στυτική δυσλειτουργία στους άντρες.

Για τις γυναίκες η αφυδάτωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά "αρνητικά" του αλκοόλ, αφού για να επιτευχθεί η ερωτική διέγερση απαιτείται ομαλή κυκλοφορία του αίματος, για τη μεταφορά οξυγόνου στα γεννητικά όργανα. Έτσι η αφυδάτωση του οργανισμού οδηγεί σε μειωμένη λίπανση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Όσον αφορά τους άντρες, η υπερβολική ή μακρόχρονη κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται επίσης με τη στυτική δυσλειτουργία . Η ελλιπής μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς συνεπάγεται αύξηση της αγγειοτασίνης, μιας ορμόνης που συνδέεται άμεσα με τα προβλήματα επίτευξης της στύσης.

Τα δεδομένα αυτά καταδεικνύουν ότι, σε γενικές γραμμές, το αλκοόλ επιδρά περισσότερο αρνητικά παρά θετικά στην ερωτική διέγερση και τον οργασμό...

Πηγή: faysbook.gr

Tags σεξ, σχεσεις, αλκοόλ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9780 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3188 s // Total time: 2.2968 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X