Η συλλογή BALENCIAGA Pre-Fall 2016 έφτασε στη Λευκωσία!


Η συλλογή BALENCIAGA Pre-Fall 2016 έφτασε στη Λευκωσία!

Μια ανάσα. Ένα διάλειμμα. Κοιτώντας πίσω, πριν κοιτάξουμε μπροστά

Πριν από το ντεμπούτο του Demna Gvasalia στην πασαρέλα, κάτω από τη σκηνοθεσία της σχεδιαστικής ομάδας του οίκου, η συλλογή Pre-Fall 2016 της Balenciaga κοιτάζει πίσω σε ένα αρχείο ενός αιώνα πειραματισμών, στα αρχέτυπα του label.

Η συλλογή αυτή της Balenciaga αποτελείται από ραπτικές αναφορές στο παρελθόν του οίκου, που ενεργοποιούνται ξανά για το παρόν. Η εφαρμογή, οι φόρμες και τα υφάσματα έχουν αλλάξει, η φιλοσοφία όμως παραμένει ανέγγιχτη από το χρόνο. Οι διαθέσεις εστιάζονται στην ακρίβεια, στην υπεροχή του κοψίματος, και πάνω από όλα στην πραγματικότητα.

Οι "αναφορές" είναι κομμάτια από τα αρχεία της Balenciaga. Τα αρχέτυπα αυτά συγχωνεύονται με τη διάθεση του μοντέρνου, σιλουέτες διακριτικά επεξεργασμένες για να συμβαδίσουν με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Τίποτα δεν αναπαράγεται αυτούσια, μάλλον επανερμηνεύεται. Η προσέγγιση είναι ταυτόχρονα κυριολεκτική και αφηρημένη. Σιλουέτες αναμειγνύονται ξανά, σύνολα προτείνουν μίξεις περασμένων στυλ με σύγχρονες αναφορές. Μια επανεξεύρεση της κληρονομιάς της Balenciaga. Η χαλαρή γραμμή της άνοιξης του 1952 αναμειγνύεται με το αρχέτυπο αεροπορικό σακάκι, peep-over γιακάδες αντηχούν τις γραμμές της Balenciaga του 1957 – 1958, ριχτές πλάτες ανακαλούν την άνοιξη του 1959, και κεντητές λεπτομέρειες της άνοιξης του 1960 γίνονται νέα μοτίβα.

Τα αξεσουάρ μάλλον τονίζουν παρά επιβάλλονται. Ψηλές μπότες με τυπικό couture στιλέτο φέρουν υφασμάτινες υφές και δένουν με τα ρούχα, ή λειτουργούν ως κοσμήματα με τελειώματα σε αργυρό ή χρυσό καθρέφτη.
Αυτό είναι το θεμέλιο του οίκου Balenciaga, το λεξιλόγιό του. Οι γραμμές αυθεντικές, αλλά το πλαίσιο καινούριο. Το πλαίσιο είναι το τώρα.

Βρείτε τη συλλογή Pre-Fall 2016 από το διάσημο οίκο BALENCIAGA, στη Boutique Volt2Eleven, στην οδό Φλωρίνης 7, Λευκωσία, τηλ.: 22 312 588.
 

Tags balenciaga, μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8901 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3217 s // Total time: 2.2118 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X