5 tips πώς να αποφύγω να πάρω βάρος το καλοκαίρι


5 tips πώς να αποφύγω να πάρω βάρος το καλοκαίρι

Διαβάστε αναλυτικά 

Το καλοκαίρι είναι και επίσηµα εδώ αφού η θερµοκρασία έχει ήδη ξεκινήσει να µας ταλαιπωρεί. Η ανάγκη για ξεκούραση, χαλάρωση, παραλία, ωραία παρέα και διάλειµµα από κάθε είδους ρουτίνα είναι πλέον αναγκαία.

Τα βράδια στα µπαράκια και τα µεζεδοπωλεία και τα σαββατοκύριακα στις πανέµορφες παραλίες του νησιού µας είναι γεγονός και το άγχος ότι αυτό θα έχει συνέπειες στο σώµα µας και στο αποτέλεσµα της ζυγαριάς είναι κάτι που πολλοί έχουµε στο µυαλό µας. Πώς λοιπόν µπορούµε να βεβαιωθούµε ότι αν βγούµε από τη ρουτίνα και το πεδίο ασφάλειάς µας δεν θα έχουµε αρνητικά αποτελέσµατα στο σωµατικό µας βάρος; Πιο κάτω ακολουθούν µερικά tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να µειώσετε τις πιθανές συνέπειες του καλοκαιριού.

1. ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6-8 ΠΟΤΗΡΙΑ ΥΓΡΑ
Το καλοκαίρι µε τις υψηλές θερµοκρασίες οι ανάγκες του σώµατός µας για υγρά είναι αυξηµένες. Στην πρόσληψη υγρών µετρούν επίσης οι χυµοί, το γάλα, τα αναψυκτικά και ο καφές. Φυσικά συµβάλλουν σηµαντικά και τα φαγητά όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και το γιαούρτι, τα οποία είναι πλούσια σε περιεκτικότητα νερού. Επιλέξετε ροφήµατα τα οποία περιλαµβάνουν λίγες ή καθόλου θερµίδες έτσι ώστε να περιορίζεται η ποσότητα θερµίδων που προσλαµβάνουµε.

2. ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ
Το καλοκαίρι η διάθεσή µας είναι πιο χαλαρή και οι έξοδοι για ποτό περισσότερες. Τα βράδια είναι συνδεδεµένα µε δροσιστικά κοκτέιλ, κρασάκι, µπίρα και ούζο. Το αλκοόλ έχει αρκετές θερµίδες (9 θερµίδες ανά γραµµάριο), γι' αυτό και κατανάλωση του πρέπει να γίνεται µε µέτρο. Αν η κατανάλωσή του είναι µικρή έως µέτρια, τότε µπορεί να θεωρηθεί και ευεργετικό, ιδιαίτερα στα καρδιαγγειακά νοσήµατα. Τα επιθυµητά πλαίσια είναι 1 αλκοολούχο ποτό για τις γυναίκες και 2 αλκοολούχα ποτά για τους άντρες την ηµέρα. Αυτό φυσικά δεν σηµαίνει ότι αν δεν το συνηθίζετε το αλκοόλ να ξεκινήσετε να το καταναλώνετε, αλλά ότι δεν αποτελεί κίνδυνο στα άτοµα που το καταναλώνουν. Επιλέξετε αλκοολούχα ποτά, τα οποία δεν περιέχουν επιπρόσθετη ζάχαρη και σιρόπι, αφού αυτά αυξάνουν τη θερµιδική αξία του ποτού.

3. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Τα σαββατοκύριακα στις παραλίες δεν µας αφήνουν χρόνο για την εβδοµαδιαία επίσκεψη στις υπεραγορές, αλλά και οι βραδινές έξοδοι συχνά περιορίζουν τον χρόνο για την προετοιµασία γευµάτων. Συνεπώς τα γεύµατα είναι πιο έκτακτα, τείνουµε να έχουµε πιο συχνά γεύµατα αγοραστά, δεν υπάρχουν φρούτα και λαχανικά εύκολα προσβάσιµα στο σπίτι και ούτω καθεξής. Κάντε κανονικά τη λίστα µε τα απαραίτητα και ξεκλέψετε λίγο χρόνο για την αγορά τροφίµων και την προετοιµασία γευµάτων. Υπάρχουν πλέον πολλές γρήγορες και εύκολες συνταγές σε διάφορες πηγές (βλέπε διαδίκτυο, περιοδικά, βιβλία συνταγών, τηλεόραση) που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους στις δύσκολες στιγµές.

4. ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΤΕ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Αρκετά συχνά λόγω τύψεων ή προγραµµατίζοντας µια έξοδο φαγητού θεωρούµε ότι η παράλειψη γεύµατος θα µας γλιτώσει αριθµό θερµίδων τις οποίες µπορούµε να καλύψουµε µε πιο µεγάλο/πλούσιο γεύµα.  Αποτέλεσµα αυτού είναι να πεινάµε και να ξεφεύγουµε στο είδος και στην ποσότητα του γεύµατος που ακολουθεί. Φροντίστε να οργανωθείτε και να παίρνετε καθηµερινά 3 µεγάλα γεύµατα και 2-3 µικρογεύµατα για καλύτερη λειτουργία του µεταβολισµού και για να αποφεύγετε να νιώθετε έντονα το αίσθηµα της πείνας το οποίο δεν είναι άλλωστε και σύµµαχος µιας διατροφής.

5. ΑΔΡΑΞΕΤΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙ' ΑΣΚΗΣΗ
Μπορεί η κούραση του χειµώνα να δηµιουργεί την ανάγκη για διάλειµµα από το γυµναστήριο και διακοπές σε µια ξαπλώστρα µε παρέα ένα βιβλίο. Παρόλα αυτά καλό θα είναι να µην κάνετε µεγάλο διάλειµµα από τη συνηθισµένη σας ρουτίνα στην άσκηση, αλλά και να αξιοποιήσετε το περιβάλλον που είστε για να κάνετε άσκηση. Μπορεί να είναι από κολύµπι, ρακέτες, βόλεϊ, ορειβασία ή και περπάτηµα στην πόλη που επισκέπτεστε.

Πηγή: Περιοδικό "OK!"
 

Tags TIPS, καλοκαιρι, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.8886 s (279 Queries.) // Parse time: 0.3863 s // Total time: 4.2749 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X