5 τρόποι να μεταμορφωθείς σε χαρισματικό άτομο


5 τρόποι να μεταμορφωθείς σε χαρισματικό άτομο

Δείτε αναλυτικά

Εντάξει, συμφωνούμε ότι το "χάρισμα" ή το έχεις ή δεν το έχεις. Όμως υπάρχουν πέντε επικοινωνιακές ασκήσεις που εάν τις εφαρμόσεις σωστά θα κερδίσεις πόντους

Δες τι μπορείς να κάνεις για να κερδίσεις πόντους στο κοινωνικό τερέν.

1. Εξασκήσου στο να ακούς με προσοχή τον συνομιλητή σου, μην τον διακόπτεις για να κάνεις άσχετες, εμβόλιμες παρατηρήσεις, εστίασε στο θέμα της συζήτησης και κάνε ξεκάθαρες ερωτήσεις. Μην προσπαθείς να εκμαιεύσεις κάτι πλαγίως. Ο άλλος δεν είναι κουτός. Μην τον υποτιμάς. Φρόντισε να έχεις επαφή με τα μάτια.

2. Αναγνώρισε τα δυνατά σου σημεία και μάθε να δέχεσαι επαίνους. Προσπάθησε να μην μπαίνεις στη διαδικασία της αυτο-αποδοκιμασίας. Αυτό θα σε βοηθήσει να μη χάσεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, αλλά και να μη διαστρεβλωθεί η εντύπωση των άλλων για εσένα.

3. Μην εστιάζεις στα λάθη της κάθε μέρας, ούτε σε όσα δεν κατάφερες να φέρεις εις πέρας. Ένα 24ωρο δε φτάνει για να κάνουμε όσα έχουμε κατά νου. Το μυαλό μας είναι πιο μεγάλο από τις 24 ώρες. Κι αύριο μέρα είναι. Όσο για τα λάθη, όσο λιγότερη σημασία τους δώσεις εσύ, τόσο λιγότερο θα μετρήσουν και στους γύρω σου.

4. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν -λανθασμένα- ότι ο χαρισματικός άνθρωπος είναι ο δημοφιλής, ο άνθρωπος που συμπαθούν όλοι. Στην πραγματικότητα, ο χαρισματικός άνθρωπος είναι περισσότερο παιγνιδιάρης και περίεργος, έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπει σε νέες περιπέτειες και να κάνει καινούργια λάθη.

5. Μην περιμένεις να γίνεις χαρισματική μέσα σε μία νύχτα. Να κοιμηθείς, δηλαδή εσύ και να ξυπνήσεις Έλεν Ντε Τζενέρες, για παράδειγμα. Μην προσπαθείς να είσαι πολύ "γυαλισμένη", δεν είναι καθόλου ελκυστικό. Το πιο σημαντικό είναι να φαίνεσαι κουλ. Αλλά, κυρίως να είσαι κουλ.   

Πηγή: sciencearchives.wordpress.com

Tags χαρισματικό άτομο, υγεια, ψυχολογια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8041 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3536 s // Total time: 2.1577 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X