30+2 πράγματα για τα οποία δεν μετάνιωσες ποτέ


30+2 πράγματα για τα οποία δεν μετάνιωσες ποτέ

Διαβάστε αναλυτικά

Για κάποια πράγματα που έκανες ή θα κάνεις στη ζωή σου δεν θα μετανιώσεις ποτέ. Μήπως προλαβαίνετε να αλλάξετε και οι υπόλοιποι;

1. Που ταξίδεψες όσο περισσότερο γίνεται, όταν σού δόθηκε η ευκαιρία.  Μεγαλώνοντας θα αντιληφθείς πως τα ταξίδια είναι πολύ πιο δύσκολα και πολύ πιο οικονομικά, ειδικά αν έχεις οικογένεια και πρέπει να πληρώνεις και για άλλα άτομα.

2. Που έμαθες καλά μια ξένη γλώσσα.

3.  Που δεν παρέμεινες σε μια προβληματική σχέση, αφήνοντας την νωρίς.

4. Οι ευκαιρίες που δεν έχασες να δεις από κοντά τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες και μουσικές εκδηλώσεις.

5. Όταν δεν φοβόσουν όταν ήσουν νέος να δοκιμάσεις νέα πράγματα: ορειβασία, scateboard, kick boxing κλπ. Θα έρθει η ώρα που θα αναρωτηθείς από πού αντλούσες τη δύναμη να τα κάνεις, χωρίς να φοβάσαι.

6. Που δεν περιορίστηκες στο σπίτι σου όταν ήσουν νέα και δοκίμασες πράγματα του αντίθετου φύλου.

7. Που παραιτήθηκες από μια δουλειά που δεν σου ταίριαζε. Φαντάσου να ζούσες συνέχεια μέσα σε κατάθλιψη, βρίζοντας την τύχη σου.

8. Που στο σχολείο δεν έχασες την ευκαιρία να καλλιεργηθείς ή να αναπτύξεις το μυαλό σου.

9. Που προσπέρναγες κακές συμπεριφορές των συμμαθητών σου ή συναδέλφων.Που δεν φοβήθηκες να ερωτευτείς και να εκφράσεις τον έρωτα σου.

10. Τις φορές που άκουγες τις συμβουλές των γονιών σου, έστω και αν σου φαίνονταν τότε υπερβολικοί.

11. To να μην έχεις περάσει μια ζωή θεωρώντας τον εαυτό σου ως το επίκεντρο των πάντων. Έτσι, μείωσες τον εγωισμό σου και αυτό σε βοήθησε στις σχέσεις σου.

12. Υπολόγιζες με μέτρο την γνώμη των άλλων, που πολλές φορές δεν ήταν και αντικειμενική.

13. Όταν δεν έβαλες στο περιθώριο τα δικά σου όνειρα για να υποστηρίζεις συνεχώς τα όνειρα των άλλων ανθρώπων.

14. Που πολλές φορές ξεπέρασες γρήγορα κάτι άσχημο που σου συνέβη και δεν έχασες χρόνο για κάτι που δεν τον άξιζε.

15. Όταν έκλεινες τ’ αυτιά σου σε μνησικακίες, σε έχθρες και τσακωμούς με αυτούς που θεωρούσες φίλους.

16. Που πρόσεξες την υγεία σου όπως μην καπνίζοντας, πηγαίνοντας στο γυμναστήριο ή κολυμπώντας όσο πιο πολύ μπορούσες.

17. Που τους συγχωρούσες και πήγαινες παρακάτω.Τις φορές που υπερασπίστηκες τον εαυτό σου όπως έπρεπε και δεν σήκωνες μύγα στο σπαθί σου σε ζητήματα ηθικής κλπ

18. Που ήσουν εθελοντής σε περιβαλλοντικά προγράμματα ή πράγματα για να γίνει ο κόσμος λίγο καλύτερος.

19. Που πέρασες πολλά καλοκαίρια στο χωριό με τον παππού και τη γιαγιά σου, χαρίζοντας σου στιγμές ζεστασιάς και φροντίδας που δεν θα ξαναδείς.

20. Που δεν δούλευες τόσες πολλές ώρες, ώστε να έχεις ελεύθερο χρόνο για τα χόμπι σου και να περνάς περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Η δουλειά στο γραφείο δεν είναι τόσο ευχάριστη όσο με τους αγαπημένους μας.

21. Που ένα από τα χόμπι σου είναι η μαγειρική. Πόσο όμορφα είναι να σερβίρεις το φαγητό που εσύ έφτιαξες και να το μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.

22. Που δεν άφησες να περάσει ο χρόνος χωρίς να ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησες. Δεν ήταν  εύκολο αλλά σε αποζημίωσε και με το παραπάνω.

23. Που δεν ξεχωρίζεις τους ανθρώπους από το χρώμα, την φυλή, την εθνότητα και την καταγωγή. Αλλά από το αν αξίζουν σαν χαρακτήρες.

24. Που κατάλαβες πότε μια φιλία ήρθε στο τέλος της, χωρίς να τσακωθείς ή να στεναχωρηθείς ή να πείτε άσχημες κουβέντες. Γιατί κάποια πράγματα αφού κάνουν τον κύκλο  τους κλείνουν.

25. Που μπόρεσες και έπαιξες όσο έπρεπε με τα παιδιά σου όταν ήταν μικρά. Ξαφνικά βλέπεις πως μεγάλωσαν και δεν θα τα έχεις κοντά σου.

26.Tα ρίσκα που πήρες- κυρίως στον έρωτα. Γιατί, αν δεν φας τα μούτρα σου στον έρωτα και δεν ζήσεις παθιασμένα, τότε μάλλον δεν έζησες

27. Που εκτίμησες τη δύναμη της συνεργασίας και είδες ότι και τα πιο δύσκολα πρότζεκτ γίνονται εύκολα. Θα καταλάβεις πως η συνεργασία είναι το ήμισυ της επιτυχίας.

28. Που άφησες το άγχος να μην σε κυριεύσει στις εξετάσεις σου.

29. Οι μικρές όμορφες στιγμές που πέρασες και εκτίμησες. Όλες εκείνες τις φορές που σταμάτησες να απολαύσεις μια υπέροχη θέα, να ακούσεις ένα ωραίο τραγούδι και να να χαλαρώσεις έστω και λίγο… Σίγουρα θα τις σκέφτεσαι συνεχώς.

30. Που  έδειξες ευγνωμοσύνη σε εκείνους που την άξιζαν, που δεν αδίκησες τους φίλους, τους συναδέλφους, τους συγγενείς.

31. Να μην ντρέπεσαι να χορεύεις και να διασκεδάζεις μπροστά σε κόσμο.

32. Που δεν έδειξες αχαριστία σε όσους σου συμπαραστάθηκαν.

Πηγή: sciencearchives.wordpress.com

Tags υγεια, ψυχολγια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1537 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2217 s // Total time: 2.3754 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X