Τέσσερις τρόποι για να βρεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου!


Τέσσερις τρόποι για να βρεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου!

Διαβάστε αναλυτικά

Όταν ήσουν μικρός ήθελες να γίνεις τραγουδιστής αλλά μεγαλώνοντας συνειδητοποίησες πως δεν άντεχες το ξενύχτι και είπες να σπουδάσεις Νομική που είχες κόλλημα και με το Law & Order για να ανακαλύψεις, πάλι μεγαλώνοντας, πως οι δικαστικές αίθουσες των αμερικάνικων σίριαλ δεν είχαν καμία σχέση με τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η αλήθεια είναι πως δεν είσαι ούτε ο πρώτος και σίγουρα ούτε ο τελευταίος που άλλο ονειρεύτηκες, άλλο σπούδασες, πάνω σε κάτι άλλο δούλεψες και τελικά δεν έχεις ιδέα τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

Τα καλά νέα είναι πως πιθανότατα ξέρεις ήδη τι θέλεις να κάνεις στη ζωή, απλώς δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, και για να το συνειδητοποιήσεις χρειάζεσαι τα ακόλουθα χρήσιμα tips:

# Γράψε στον εαυτό σου ένα μελλοντικό γράμμα

"Αγαπητή Μαρία…" -ναι, ναι θα απευθύνεις το γράμμα στον εαυτό σου- και μέσα σε αυτό θα αναφέρεις όλα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στη ζωή σου: τι πέτυχες, τι σου έδωσε χαρά και ολοκλήρωση, ποια ιδέα πέρασε από το μυαλό σου και σε γέμισε ελπίδα ή σου έγινε εμμονή, ποια χόμπι υιοθέτησες ή θέλεις να υιοθετήσεις μέχρι και ποιους ανθρώπους γνώρισες που σε ενέπνευσαν, και φυσικά, τα όνειρα που έχεις για το μέλλον. Το γράμμα δεν έχει τη χρήση της λίστας όπου θα επιστρέφεις σε αυτή για να σβήσεις τι έγινε και τι δεν έγινε. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα εργαλείο που θα σε φέρει πιο κοντά στην έκφραση των επιθυμιών σου.

# Ξέχνα τα σχέδια με χρονικά περιθώρια

Τι πρέπει να κάνεις σε 5, σε 10, σε 20 χρόνια. Υπάρχουν άνθρωποι που στην πραγματικότητα έχασαν χρόνο από τη ζωή τους ή ξεκίνησαν από το 0 ακριβώς επειδή έκαναν αυτό που προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα τους την πιο ακατάλληλη στιγμή. Πρώτον, στην πραγματικότητα δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει σε 5 λεπτά, όχι σε 5 χρόνια και δεύτερον, τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ γενικά για να ταιριάζουν στην ξεχωριστή πορεία ζωής του κάθε ανθρώπου.

# Πέρασε 15 λεπτά την ημέρα όπου δεν θα κάνεις κάτι παραγωγικό

Θέλεις να κοιτάζεις το ταβάνι ή να λύνεις τρίλιζα στο τετράδιο; Καν’το. Δεκαπέντε λεπτά αρκούν για να αδειάσει το μυαλό και για να κάνεις κάτι διασκεδαστικό που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες για το τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

# Μην ψάχνεις οπωσδήποτε τη δυσκολία

Συχνά η πιο κατάλληλη απασχόληση για εσένα είναι η πιο προφανής και την εκτελείς με ευκολία. Για να το θέσω απλά, στην ταινία «Η θεωρία των πάντων» με τη ζωή του Στίβεν Χώκινγκ υπάρχει μια σκηνή όπου ο Χώκινγκ και οι συμφοιτητές του έχουν να απαντήσουν σε 10 πολύ δύσκολα ερωτήματα φυσικής. Οι περισσότεροι απαντούν με δυσκολία μερικά μόνο ερωτήματα μέσα στη μία εβδομάδα που τους δόθηκε να τα επεξεργαστούν. Ο Χώκινγκ πάλι απαντά στα 9 από τα 10 μέσα σε λίγα λεπτά πριν μπει στην αίθουσα για το μάθημα. Όχι, το παράδειγμα δεν θέλει να δείξει πως χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να βρεις τι πρέπει να κάνεις στη ζωή σου, αλλά πως συχνά η πιο ιδανική εξέλιξη βγαίνει με απόλυτη φυσικότητα.

Πηγή: thatslife.gr

Tags επιτυχία, υγεια, success, health, life tips


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2652 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3625 s // Total time: 2.6277 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X