Απώλεια χρόνου προκύπτει από την Έκθεση για την πυρκαγιά


Απώλεια χρόνου προκύπτει από την Έκθεση για την πυρκαγιά

Σημαντικά στοιχεία για απώλεια χρόνου αντίδρασης προκύπτουν μέσα από την Έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Όπως προκύπτει:

     Το πρώτο πυροσβεστικό βυτιοφόρο από σταθμό Ευρύχου έχασε αρκετό χρόνο για να φτάσει στο σημείο, καθώς, από τους 4 πυροσβέστες του σταθμού οι 3 ήταν σε άλλο επεισόδιο στο Νικητάρι με το έταιρο όχημα. Ο εναπομείνας κάλεσε άρον - άρον πυροσβέστη stand by για να επανδρώσουν το όχημα και να ανταποκριθούν
    
    Οι πρώτες ρίψεις των αεροπλάνων πυρόσβεσης καθυστέρησαν καθώς ήταν καθοδόν για Πάφο για την φωτιά στην Αργάκα. Με τη λήψη σήματος άλλαξαν κατεύθυνση, ωστόσο, χρειάστηκαν περίπου μισή ώρα. Όταν έφτασαν, η φωτιά είχε ήδη ξεφύγει πέραν των 500 μέτρων προς το βουνό λόγω Βοριά
    
    Ομοίως και τα εκμισθωμένα ελικόπτερα τα οποία έλαβαν σήμα μετά από την πρώτη ρίψη των αεροσκαφών τμήματος δασών και αφού οι πιλότοι (των δύο αεροσκαφών) είχαν ενημερώσει ότι χρειάζονται ενισχύσεις. Πέραν της μισής ώρας που χρειάζονται για να φτάσουν από την Πάφο χρειάστηκαν άλλα περίπου δέκα λεπτά για να ενημερωθεί ο Διευθυντής Πυροσβεστικής και να ανάψει πράσινο φως για απογείωση τους.
    
     Η πρώτη ανταπόκριση (η αναγγελία φωτιάς έγινε ταυτόχρονα και στις δύο υπηρεσίες) υπήρξε από το Τμήμα Δασών με βυτιοφόρο όχημα και ένα σαλούν περιπολίας. Όταν η πυροσβεστική έφτασε στην περιοχή τα δύο προαναφερθέντα οχήματα είχαν καεί ολοσχερώς καθώς τα πληρώματα τους είχαν μπει σε αδιέξοδο δρόμο για να ανακόψουν την φωτιά.
    
     Σε ότι αφορά το συντονισμό καταγράφεται πως δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα καθώς ήταν τριφασικός. Συντονιστής εδάφους από Τμήμα Δασών, συντονιστής πτητικών μέσων από πυροσβεστική και γενικός συντονιστής από τμήμα δασών. Άποψη του πυροσβεστικού σώματος είναι ότι ο συντονισμός εδάφους ήταν αρμοδιότητα του Τμήματος Δασών και ο τρόπος αξιοποίησης του προσωπικού αφορά στην έκθεση που θα ετοιμαστεί από εκείνο το τμήμα.

Η έκθεση της πυροσβεστικής αναφέρεται λεπτομερώς και στις τέσσερις μέρες της πυρόσβεσης (μία προς μία) και περιλαμβάνει κυρίως τους αριθμούς οχημάτων και προσωπικού που ρίχθηκαν στη μάχη.

Tags φωτια, ΣΟΛΙΑ, πόρισμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9093 s (230 Queries.) // Parse time: 0.5267 s // Total time: 3.4360 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X