H κυτταρίτιδα εξαφανίζεται ή είναι μύθος;


H κυτταρίτιδα εξαφανίζεται ή είναι μύθος;

Δείτε τι λένε οι ειδικοί

Εάν έχεις γνωρίσει γυναίκα χωρίς κυτταρίτιδα πρέπει να ξέρεις ότι είναι τόσο σπάνιο όσο το να πας σε δημόσια υπηρεσία και να σε εξυπηρετήσουν αμέσως και με χαμόγελο. Επειδή όμως οι περισσότερες από εμάς έχουμε τη γνωστή φλούδα πορτοκαλιού, αναρωτιόμαστε: εξαφανίζεται ποτέ ή είναι μύθος;

Οι ειδικοί λένε ότι η κυτταρίτιδα είναι ο φυσικός τρόπος αποθήκευσης του λίπους στο γυναικείο σώμα. Γιατί όμως άλλες γυναίκες έχουν πολλή κυτταρίτιδα και άλλες είναι υπερτυχερές και... ευλογημένες;

Πολλοί είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο σε αυτό:
1. Η αύξηση του βάρους.
2. Η κληρονομικότητα.
3. Οι ορμονικές διακυμάνσεις.

Η κυτταρίτιδα όμως δεν είναι "προνόμιο" μόνο των παχουλών γυναικών. Ακόμα και μια αδύνατη γυναίκα εάν έχει κληρονομικότητα ή δεν προσέχει τη διατροφή της και καταναλώνει πολλά κεκορεσμένα λίπη, μπορεί να εμφανίσει κυτταρίτιδα. Το πολύ κόκκινο κρέας, τα πλήρη γαλακτοκομικά, τα γλυκά, οι σοκολάτες, τα μπισκότα, τα τηγανητά αφήνουν το σημάδι τους στους γλουτούς και τους μηρούς μας όταν τα καταναλώνουμε τακτικά.

Άρα; Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί της;

Όχι, βέβαια! Πρέπει να προσπαθούμε να τη νικήσουμε. Πέρα από τις θεραπείες των πλαστικών χειρουργών, που μπορεί να είναι αποτελεσματικές αλλά σίγουρα κοστίζουν, μπορείς να κάνεις τα εξής:
1. Να τρως υγιεινά. Φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ακατέργαστοι υδατάνθρακες, άπαχες πρωτεϊνες πρέπει να ανήκουν στο καθημερινό σου διατροφολόγιο.
2. Να ασκείσαι. Ο συνδυασμός της ισορροπημένης διατροφής με την άσκηση είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα.
3. Εάν έχεις περιττό βάρος, να κάνεις μια δίαιτα για να χάσεις τα περιττά κιλά.
4. Να κάνεις λεμφικό μασάζ. Με αυτό τον τρόπο χάνεις βάρος, μειώνονται οι πόντοι και η κυτταρίτιδα υποχωρεί.

Συνεπώς, μπορεί η κυτταρίτιδα να μην εξαφανιστεί ως δια μαγείας, όταν όμως κάνεις μια συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια σίγουρα θα μειωθεί και η όψη του δέρματός σου θα είναι κατά πολύ βελτιωμένη. Αρκεί να το προσπαθήσεις!

Πηγή: faysbook.gr

Tags κυτταρίτιδα, υγεια, Σώμα, health, beauty, body, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4921 s (279 Queries.) // Parse time: 0.3306 s // Total time: 2.8227 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X