Tips για να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου!


Tips για να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου!

Διαβάστε αναλυτικά

Αυτό δεν είναι ένα ακόμα άρθρο-κήρυγμα που θα προσπαθήσει να σου εξηγήσει πως πρέπει να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου για να μπορέσεις να αγαπήσεις και τους γύρω σου. Είναι ένα άρθρο που θέλει απλά να σε κάνει πιο δίκαιη με τον εαυτό σου. Να σε κάνει να αγαπήσεις πρώτα εσένα γιατί... το αξίζεις. Όπως δίνεις αγάπη στους γύρω σου, έτσι πρέπει να δίνεις και σε εσένα. Στο σώμα, την ψυχή και το μυαλό σου. Γι’ αυτό...

1. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Είσαι ξεχωριστή, είσαι εσύ, δεν μοιάζεις με καμία άλλη. Ναι, κράτα τα πρότυπά σου, ναι δούλεψε προς το καλύτερο αλλά μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν. Κανένας δεν θα γίνει εσύ και εσύ δεν μπορεί σαν γίνεις καμία άλλη. Ο εαυτός σου είναι ο καλύτερος, πίστεψέ το.

2. Γυμνάσου

Όχι για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου, όχι γιατί πρέπει, γιατί το θες και γιατί το σώμα σου το χρειάζεται. Όταν γυμνάζεσαι το εγκέφαλός σου εκκρίνει ενδορφίνες, οι ενδορφίνες σε κάνουν χαρούμενη, σε γεμίζουν ευεξία, σε κάνουν να νιώθεις καλά μέσα στο δέρμα σου. Είναι σχεδόν μαγικό αν το δοκιμάσεις...

3. Φάε σωστά

Με το να λιμοκτονείς δεν κερδίζεις κάτι. Με το να παραμελείς την διατροφή και τις βίταμίνες σου και πάλι είσαι ο χαμένος. Το σώμα σου θα σε ευγνωμονήσει, θα νιώσεις πιο όμορφη, θα του δείξεις έμπρακτα την αγάπη σου, θα δεις διαφορά.

4. ...αλλά μην στερείσαι

Ναι, πρέπει να προσέχεις την διατροφή σου –όλες μας- όμως κάνε μικρά δώρα στον εαυτό σου. Ένα cupcake ή όποια λιχουδιά προτιμάς δεν είναι ζαβολιά, είναι επιβράβευση. Μην στερείς στον εαυτό σου αυτό που λαχταράει συνεχώς, δεν του κάνεις καλό, είναι τιμωρία.

5. Φρόντισε την εμφάνισή σου

Όχι για τους άλλους αλλά για εσένα, για να νιώθεις ΕΣΥ όμορφα όταν θα βγεις από το σπίτι. Στόχος είναι να νιώσεις περήφανη για την εμφάνισή σου είτε αυτό σημαίνει πως θα φορέσεις τα καλά σου είτε μια φόρμα.

6. Γέλα με τον εαυτό σου

Μην σε μαλώνεις συνέχεια! Γέλα με τις γκάφες σου, με τις αποτυχίες σου, με τις αναποδιές. Θα ανακαλύψεις πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να τιμωρείς τον εαυτό σου για τα λάθη του.

7. Γέλα!

Όσο εσύ γελάς γελούν και οι άλλοι. Το γέλιο είναι φάρμακο, είναι υγεία, είναι χαρά και πρέπει να γελάς καθημερινά, δυνατά και πολύ.

8. Φρόντισε το σώμα σου

Φρόντισε τα μαλλιά και το δέρμα σου, φρόντισε το πρόσωπό σου, φρόντισε την ευαίσθητη περιοχή του σώματός σου. Όποια και αν είναι η φάση της ζωής σου οφείλεις στο σώμα σου και ιδιαίτερα στην πιο ευαίσθητη περιοχή του, την φροντίδα που του αξίζει. Η φροντίδα που δείχνεις είναι ένδειξη δυναμισμού, θετικής ενέργειας, αυτοπεποίθησης όχι εγωισμού και έπαρσης. Μην παραμελείς το χτένισμά σου, φόρα το αντηλιακό σου, μην κάνεις στα γρήγορα το μπάνιο σου και μην πέφτεις για ύπνο χωρίς την κρέμα σου. Νιώσε υπέροχα με το σώμα σου και την ζωή, το αξίζεις και μπορείς να το πετύχεις. 

Πηγή: queen.gr

Tags health, υγεια, ψυχολογια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7846 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2392 s // Total time: 3.0238 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X