Σχέσεις: 6 προβλήματα που πρέπει να αγνοείτε!


Σχέσεις: 6 προβλήματα που πρέπει να αγνοείτε!

Αυτά πρέπει να αγνοείς σε μια σχέση

Τα προβλήματα δεν λείπουν από τις μακροχρόνιες σχέσεις και ο τρόπος που τα αντιμετωπίζει το κάθε ζευγάρι εξαρτάται από την προσωπικότητα του, την ηλικία, τη σχέση την ίδια αλλά και κατά πόσο κάποιος είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί και να δείξει κατανόηση.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κάθε σχέση έχεις τους δικούς της ‘κανόνες’. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα είναι να το αναγνωρίσεις, να το συζητήσεις και να προσπαθήσεις να το λύσεις, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν να τα προσπερνούν ώστε να αποφεύγουν τους καυγάδες. Οι ειδικοί συνιστούν σε –γενικά πλαίσια- να αντιμετωπίζουμε το κάθε ζήτημα που προκύπτει, εντούτοις υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που δεν αξίζει όχι μόνο να μας απασχολούν αλλά ούτε να δημιουργούμε περισσότερο ένταση για αυτά. 

1.Ελεύθερος χρόνος: Εάν ο σύντροφός σας θέλει να περνάει χρόνο μόνος του, καλό είναι να μην ανησυχείτε. Ο ελεύθερος χρόνος του καθενός και πως θα τον αξιοποιήσει είναι ένα προσωπικό ζήτημα που δεν πρέπει να επηρεάζει μια σχέση.

2.Οι φίλοι: Πολλά ζευγάρια διαφωνούν γιατί ο ένας από τους δύο θέλει να περνάει αρκετό χρόνο με τους φίλους του. Οι φιλίες δεν είναι μόνο σημαντικές για την υγιή καθημερινότητα ενός ανθρώπου αλλά είναι απαραίτητες και για μια σχέση και για την κοινωνική ζωή του ζευγαριού.

3.Το χιούμορ: Το χιούμορ του συντρόφου σας σάς εκνευρίζει, σας ενοχλεί, δεν σας φαίνεται αστείο. Δεν υπάρχει λόγος να το σταματήσετε, αλλά αντιθέτως πρέπει να το δείτε θετικά. Το χιούμορ είναι μια προσπάθεια να δεθείτε περισσότερο με τον σύντροφό σας, να ξεχάσετε τα καθημερινά προβλήματα και να διώξετε το άγχος.

4.Ακαταστασία: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της συμβίωσης είναι η ακαταστασία. Εάν ο σύντροφός σας δεν σας βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού ενώ είναι ακατάστατος, μην καταλήξετε σε ακόμα ένα καυγά. Θέστε τα όριά σας (το μέγεθος της ακαταστασίας είναι υποκειμενικό) αλλά επιτρέψτε και στον σύντροφό σας να χαλαρώνει στο σπίτι του.

5. Έλεγχος: Πολλά ζευγάρια διαφωνούν καθημερινά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις ή για τις συνήθειές τους. Κάποιοι φορούν ασιδέρωτα ρούχα, κάποιοι δεν ξυρίζονται, κάποιοι τρώνε υπερβολικά. Όσο κι αν θέλετε να συζητήσετε με τον σύντροφό σας για τις ΄κακές’ συνήθειές του, μην αναλάβετε τον ρόλο της μητέρας.

6.Χρήματα: Ο τρόπος που διαχειρίζεται κανείς τα χρήματα του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε μια σχέση ή ένα γάμο. Εφόσον, όμως, υπάρχει ένα κοινό ταμείο για τα έξοδα του σπιτιού, καλό είναι να μην εκνευρίζεστε για το που ξοδεύει τα χρήματά του ο σύντροφός σας.

Πηγή: kathimerini.gr

Tags υγεια, σχεσεις, ζευγαρι, προβληματα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4644 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3680 s // Total time: 2.8324 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X