Θες να εξελίξεις τον εαυτό σου; Σκέψου σαν 80άρα!


Θες να εξελίξεις τον εαυτό σου; Σκέψου σαν 80άρα!

Στην πορεία μας στη ζωή, φτάνουμε σε ένα σημείο που χάνουμε τον εαυτό μας και δεν το παίρνουμε καν είδηση!  

Έτσι λοιπόν, ξυπνάμε ένα πρωινό και ξαφνικά συνειδητοποιούμε πως είμαστε ένα άτομο που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είμασταν παλαιότερα. Όταν η νέα έκδοση του εαυτού μας είναι καλύτερη, τότε όλα είναι μια χαρά, αλλά συνήθως δυστυχώς, χάνουμε τον εαυτό μας μέσα από τη ρουτίνα και τις καταστάσεις που ζούμε στην καθημερινότητά μας.

Επιπλέον στην καθημερινή επαφή με άλλους ανθρώπους, με την οικογένειά μας, με φίλους και με σχέσεις, επηρρεαζόμαστε από τις συμπεριφορές ανθρώπων του περιβάλλοντός μας και έτσι σιγά σιγά αλλάζουμε.

Εσύ έχεις νοιώσει ποτέ πως έχεις αλλάξει και πως θα ήθελες να επιστρέψεις στο άτομο που ήσουν κάποτε ή σε μία ακόμα καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Αν ναι, τότε απλά ακολούθα τα παρακάτω τιπς.

#Μην ασχολείσαι

Συνήθως χάνουμε τον εαυτό μας όταν αρχίζουμε να νοιαζόμαστε πιο πολύ για τους γύρω μας παρά για εμάς τους ίδιους. Στα 18 σου θα βγεις να διασκεδάσεις μόνο με τις παρέες που θες και μόνο όταν το θες. Στα 30 σου ξεκινάς τους συμβιβασμούς. Θα βγεις με φίλους που δε συμπαθείς τόσο, θα πας σε μαγαζιά που δε σου αρέσουν, μόνο και μόνο για να κάνεις το χατήρι στο σύντροφό σου. Σταμάτα να ασχολείσαι υπερβολικά με τους γύρω σου και ξεκίνα να νοιάζεσαι για σένα! Δε λέμε να γίνεις εγωιστής αλλά να προσπαθήσεις να βάζεις τα δικά σου θέλω πιο ψηλά στη λίστα της ζωής σου!

#Μη σε νοιάζει τι θα σκεφτούν οι γύρω σου

Από μία ηλικία και μετά, αρχίζουμε όλοι να αναρωτιόμαστε πώς μας βλέπουν οι γύρω μας και τι εικόνα έχουν σχηματίσει για εμάς. Σταμάτα να ασχολείσαι. Φόρα ό,τι θες, πήγαινε όπου θες, πες ό,τι θες! Μη δίνεις καμία σημασία στα βλέμματα αποδοκιμασίας και ασχολήσου μόνο με αυτά που εσύ θες να κάνεις.

#Σκέψου σαν 80άρα

Μία τεχνική που βοηθάει πολύ είναι να σκέφτεσαι σαν 80άρα. Τι σημαίνει αυτό; Κάθε φορά που έχεις ένα δίλημμα για το πού να πας ή τι να φορέσεις, σκέψου τί θα σου απαντούσε ο μελλοντικός σου 80χρονος εαυτός! Βάζοντας αυτό το κουίζ στον εαυτό σου θα καταλάβεις πως μερικές απαντήσεις είναι προφανείς αν καταφέρεις να τις δεις αποστασιωμένος.

#Περπάτα σαν την Κάρυ Μπράντσω

Μπορεί να σου φαίνεται λίγο χαζό, αλλά το συγκεκριμένο τιπ βοηθάει πολύ στην εξέλλιξη του εαυτού μας προς το καλύτερο. Όλες μας έχουμε δει το Sex & The City ξανά και ξανά. Έχεις παρατηρήσει πως περπατάει η Κάρυ. Πάντα με ψηλά το κεφάλι, έξω το στήθος και με τρομερή αυτοπεποίθηση! Δοκίμασέ το και αδιαφόρησε για το πως θα σε κοιτάνε οι γύρω σου. Το Νο1 βήμα για να αλλάξουμε είναι να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση!

#Γράψε σε ένα χαρτί τους στόχους σου

Πολλοί σοφοί έχουνε πει ξανά και ξανά πως ένας στόχος που δε γράφεται σε χαρτί δεν είναι στόχος αλλά απλά όνειρα θερινής νυκτός. Αν θες τα όνειρα και οι στόχοι σου να πάρουν σάρκα και οστά, τότε ξεκίνα να τα γράφεις

Πηγή: faysbook.gr

Tags health, υγεια, ψυχολογια, εξελιξη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7026 s (234 Queries.) // Parse time: 0.6838 s // Total time: 3.3864 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X