Ξεκινάει η πρωτοβουλία Αναστασιάδη για την Υγεία


Ξεκινάει η πρωτοβουλία Αναστασιάδη για την Υγεία

Ήρθε η ώρα να θέσουμε «τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα στον τομέα της υγείας» διαμήνυσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο για θέματα Υγείας, παρουσία του ΥΠΟΙΚ, του Υπουργού Υγείας και υπηρεσιακών παραγόντων, ζήτησε κατάλογο με τις πραγματικές ελλείψεις ανά ειδικότητα σε κάθε κλινική και νοσοκομείο από τον Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Πέτρο Μάτσα και στατιστικά στοιχεία σε σχέση με τις λίστες αναμονής, μετά το πιλοτικό πρόγραμμα για παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε για την εξεύρεση άμεσα λύσεων στα προβλήματα της υγείας, θα έχει συνάντηση στις 11.00 με εκπροσώπους των συντεχνιών ΠΑΣΥΚΙ,ΠΑΣΥΔΥ και ΣΕΣΙΚ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ζητήσει, εξάλλου, από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του στα υπό συζήτηση ζητήματα, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τους νοσηλευτές.

Επιπλέον, αναμένεται να συγκαλέσει, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, προκειμένου από κοινού να καταλήξουν σ’ έναν οδικό χάρτη, που θα οδηγήσει στην πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ, αφού ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους.

Σημειώνεται ότι χθες το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πλήρωση 130 ωρομίσθιων θέσεων.
 

Tags Νίκος Αναστασιάδης, κυπρος, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8628 s (232 Queries.) // Parse time: 0.4125 s // Total time: 3.2753 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X