Τραγωδία στο Παρίσι με δύο νεκρούς από μαχαίρι τζιχαντιστή


Τραγωδία στο Παρίσι με δύο νεκρούς από μαχαίρι τζιχαντιστή

Στυγνή δολοφονία σημειώθηκε χθες βράδυ στο Παρίσι με τρομοκρατικά κίνητρα που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Συγκεκριμένα, υποστηριχτής του Ισλαμικού Κράτους μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 42χρονο αστυνομικό την ώρα που επέστρεφε από την υπηρεσία έξω από το σπίτι του και οχυρώθηκε εντός της οικίας, κρατώντας όμηρο τη γυναίκα του, επίσης αστυνομικό, καθώς και το τρίχρονο παιδί τους.

Ο δράστης, έπεσε νεκρός από τα πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, ωστόσο το παιδί τους εντοπίστηκε σώο.
Το συμβάν έλαβε χώρα στην στη συνοικία Μανιανβίλ, στο Ιβλίν, δυτικά του κέντρου του Παρισιού, περίπου στις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Κύπρου).

Λίγη ώρα αργότερα οι κάτοικοι της γειτονιάς απομακρύνθηκαν από τις δυνάμεις της Αστυνομίας από τα σπίτια τους, η περιοχή αποκλείστηκε, πριν φθάσει επιτόπου μια μονάδα της RAID. «Άρχισαν διαπραγματεύσεις και καταρτίστηκε ένα σχέδιο επίθεσης», αφηγήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Πιερ-Ανρί Μπραντέ, ωστόσο αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα και αποφασίστηκε οι άνδρες της RAID να προχωρήσουν σε επίθεση.
Σύμφωνα με τους περίοικους, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα στη συνοικία.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ερευνών, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης πριν την επίθεση στον αστυνομικό, αναφώνησε «Αλλαού Άκμπαρ», γεγονός που τον συνδέει με την ακραία ισλαμιστική οργάνωση, ενώ σύμφωνα συγκλίνουσες πηγές που επικαλείται το ο άνδρας υποστήριξε ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια συνομιλίας με διαπραγματευτή της RAID.

Την ευθύνη του εγκλήματος έσπευσε να αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος μέσω ανάρτησης στην ηλεκτρονική σελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Amaq, το οποίο θεωρείται βήμα δημόσιας έκφρασης των τζιχαντιστών.
Η σημερινή επίθεση σημειώνεται λίγες ημέρες μετά το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ όπου 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 53 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση 29χρονου τρομοκράτη, και επτά μήνες μετά τα αιματηρά γεγονότα στο Παρίσι, θέτοντας εκ νέου σε συναγερμό την πόλη του -πάλαι ποτέ- φωτός, την ώρα που αυτές τις ημέρες τη Γαλλία διεξάγεται το Euro 2016 και εφαρμόζονται αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας.

Οι αντιδράσεις

«Θα χυθεί άπλετο φως στην ακριβή φύση αυτής της φρικιαστικής τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για την επίθεση, προσθέτοντας ότι έχει προγραμματιστεί έκτακτη συσκεψη στις 07:45 στο Ελιζέ για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών, οι οποίες έχουν ανατεθεί στην αντιτρομοκρατική υποδιεύθυνση της γαλλικής εισαγγελίας

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε την «τεράστια θλίψη του» για το συμβάν και εξήρε τον «επαγγελματισμό» των μελών της RAID. Όπως ανακοίνωσε, θα μεταβεί σήμερα το πρωί στα αστυνομικά τμήματα του Μιρό και του Μαντ λα Ζολί για να «εκφράσει την αλληλεγγύη της κυβέρνησης».

Tags παρίσι, τζιχαντιστες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1494 s (235 Queries.) // Parse time: 0.3451 s // Total time: 2.4946 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X