Δίαιτα για ανεβασμένη λίμπιντο!


Δίαιτα για ανεβασμένη λίμπιντο!

Διαβάστε αναλυτικά

Μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή μας μπορούν να μας χαρίσουν καλύτερο ύπνο, περισσότερη ενέργεια και καλύτερες επιδόσεις στη δουλειά ή το διάβασμα.

Τα οφέλη της στρατηγικής αυτής επεκτείνονται όμως και στην... κρεβατοκάμαρα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Internal Medicine.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η οποία είχε συνολική διάρκεια δύο χρόνια, οι ερευνητές ζήτησαν από 100 άντρες και γυναίκες με κανονικό ή υπερβολικό βάρος (ΔΜΣ 22-28) να μειώσουν κατά 25% τον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωναν σε ημερήσια βάση. Μια άλλη ομάδα εθελοντών (ομάδα ελέγχου) διατήρησαν τις διατροφικές τους συνήθειες ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση των αποτελεσμάτων.

Οι συμμετέχοντες που μείωσαν την πρόσληψη θερμίδων έχασαν κατά μέσο όρο 7,5 κιλά. Στην ομάδα αυτή παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου αλλά και στην ερωτική διάθεση, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι παρατήρησαν τόνωση στην λίμπιντό τους χάρη στη διατροφή που ακολουθούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκαν οφέλη παρά το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες δεν κατάφεραν να φτάσουν το στόχο του 25% στη μείωση των θερμίδων, αλλά κατά μέσο όρο έκοψαν μόλις 11,9% από τις συνολικές ημερήσιες θερμίδες.

Πηγή: onmed.gr

Tags ΛΙΜΠΙΝΤΟ, σεξ, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0495 s (231 Queries.) // Parse time: 0.8001 s // Total time: 3.8496 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X