Μαθήματα ζωής μέσα απο ένα διαφορετικό αγώνα μπάσκετ


Μαθήματα ζωής μέσα απο ένα διαφορετικό αγώνα μπάσκετ

Το μήνυμα «είμαστε όλοι ίσοι», ήταν ο μεγάλος νικητής του ιδιαίτερου αγώνα μπάσκετ που διοργάνωσε σήμερα στη Λεμεσό το ίδρυμα Butterlfy.

Καλαθοσφαιριστές της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, «κατέβηκαν» στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουν αρτιμελείς αθλητές.

Όλοι καθισμένοι σε αναπηρικά καροτσάκια, έστειλαν ένα δυνατό μάθημα ζωής, πως ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα και μπροστά στα μεγαλύτερα εμπόδια.

Παράδειγμα προς μίμηση, με τεράστια δύναμη ψυχής, οι αθλητές με κινητικές αναπηρίες. Όσο για τους αρτιμελείς καλαθοσφαιριστές, αν και αμήχανοι στην αρχή, έπαιξαν σε αναπηρικά καροτσάκια το άθλημα που έχουν μάθει να παίζουν όρθιοι, θέλοντας να στείλουν μηνύματα κατά της αδιαφορίας και των προκαταλήψεων. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος ΟΠΑΚ Δημήτρης Λαμπριανίδης, «είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι όλοι μπορούν να συμμετέχουν ισότητα όταν υπάρχουν οι ευκαιρίες, οι υποδομές και ο εξοπλισμός». 
Εν τω μεταξύ, στο παρκέ μπήκε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει από τροχοκάθισμα. 

«Με τη σημερινή ευκαιρία, κι αυτό θα φανεί στην πράξη εντός των επόμενων ημερών, θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε για να δούμε πως δίδονται πρακτικές πλέον λύσεις», δήλωσε μετά το πέρας του αγώνα.  
Πολιτικοί, παρουσιαστές και ηθοποιοί φόρεσαν τα αθλητικά τους και συμμετείχαν επίσης σε διαγωνισμό βολών, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν ταλέντο και στο μπάσκετ…

Στόχος η καλλιέργεια ευσυνειδησίας απέναντι σε άτομα με αναπηρίες.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Ίδρυμα Butterfly, για τη στήριξη της ΟΠΑΚ. 

Στις δηλώσεις της η Πρόεδρος ΚΟΑ Κλέα Παπαέλληνα τόνισε ότι «παραμερίζουμε τον παραμερισμό ατόμων, που μας διδάσκουν με την επιμονή τους πως οι δυσκολίες της ζωής έρχονται για να μας κάνουν πιο δυνατούς», ενώ η Πρόεδρος του Ιδρύματος Butterfly Έλις Μισιρλή δήλωσε «ας γίνουμε λοιπόν όλοι, η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην κοινωνία.» 

Η ομάδα μπάσκετ της ΟΠΑΚ δημιουργήθηκε το 2009, με τη συμμετοχή 5 αθλητών. Σήμερα αποτελείται από μερικές δεκάδες ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές, τους οποίους αν παρακολουθήσει κανείς στον αγωνιστικό χώρο, ξεχνά ότι είναι καθηλωμένοι σε τροχοκαθίσματα…

Tags μπασκετ, Νίκος Αναστασιάδης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5778 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3157 s // Total time: 2.8936 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X