Ενώπιον του Επ.Δικαστηρίου Λ/κας ο Γιώργος Ξιουρουππας


Ενώπιον του Επ.Δικαστηρίου Λ/κας ο Γιώργος Ξιουρουππας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναμένεται να καταχωρηθεί σήμερα η υπόθεση εναντίον του Γιώργου Ξιούρουππα, 45 χρόνων από την Αραδίππου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για το φόνο του Παναγιώτη Χριστοδούλου, 38 χρόνων επίσης από την Αραδίππου, που έγινε τη Δευτέρα 25 Απριλίου σε νυχτερινό κέντρο στη Λάρνακα.

Σήμερα λήγει το διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης του Ξιούρουππα που εξέδωσε την περασμένη Τρίτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ξιούρουππας θεωρείται ύποπτος για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’ και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Παναγιώτης Χριστοδούλου εντοπίστηκε από μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας σε λίμνη αίματος σε νυχτερινό κέντρο που βρίσκεται σε πάροδο της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λάρνακα, ύστερα από πληροφορία που λήφθηκε γύρω στις 05.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Απριλίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα και ο ύποπτος είχαν το τελευταίο διάστημα κάποιες διαφορές ενώ μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Χριστοδούλου θεωρούσε τον Ξιούρουππα υπαίτιο για τη σύλληψή του από την ΥΚΑΝ για παράνομη κατοχή ναρκωτικών, θεωρώντας πως ο 45χρονος είχε δώσει τη σχετική πληροφορία στην Αστυνομία.

Όταν οι δύο συναντήθηκαν τα ξημερώματα της 25ης Απριλίου στο νυχτερινό κέντρο, ο Ξιούρουππας άρχισε να πυροβολεί τον Χριστοδούλου από απόσταση ενός περίπου μέτρου ενώ συνέχισε να τον πυροβολεί ακόμα και όταν το θύμα σωριάστηκε στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, φαίνεται ότι ο Ξιούρουππας άλλαξε γεμιστήρα στο πιστόλι που κρατούσε. Η Αστυνομία εντόπισε και παρέλαβε από το νυχτερινό κέντρο δώδεκα κάλυκες. Στη σκηνή μετέβησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του Χριστοδούλου προήλθε από πολλαπλά τραύματα συνεπεία αριθμού σφαιρών που είχε δεχθεί σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Μετά τους πυροβολισμούς ο Ξιούρουππας εγκατέλειψε τη σκηνή με το αυτοκίνητο του και η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του. Γύρω στις δύο το μεσημέρι της 25ης Απριλίου ο ύποπτος εντοπίστηκε σε περιοχή του Κάτω Πύργου Τυλληρίας και συνελήφθη.

Σε γραπτή κατάθεση του στην Αστυνομία φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη της δολοφονίας του Παναγιώτη Χριστοδούλου δίνοντας κάποιους ισχυρισμούς.

Σε σωματική έρευνα στον ύποπτο εντοπίστηκε ένα πιστόλι μάρκας USP που έφερε στο γεμιστήρα του 9 σφαίρες του ίδιου διαμετρήματος με τους κάλυκες που βρέθηκαν στη σκηνή του φόνου. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για υπηρεσιακό πιστόλι της αστυνομίας το οποίο κλάπηκε το 2008 και ήταν χρεωμένο σε αστυφύλακα ο οποίος αφυπηρέτησε το 2009.

Την περασμένη Τρίτη κατά τη διαδικασία προσωποκράτησης του Ξιούρουππα συγγενείς του Χριστοδούλου εκτόξευσαν φραστικές απειλές και κινήθηκαν εναντίον του 45χρονου τόσο κατά την άφιξή του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όσο και κατά την είσοδο και έξοδο του από την αίθουσα.

Tags δικαστηριο, φόνος, ΞΙΟΥΡΟΥΠΠΑΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.5319 s (249 Queries.) // Parse time: 0.7957 s // Total time: 4.3276 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X