Με δυναμικά μέτρα προειδοποιούν οι Κυβερνητικοί γιατροί


Με δυναμικά μέτρα προειδοποιούν οι Κυβερνητικοί γιατροί

Εικόνα «ασφυξίας», δημιουργεί η υποστελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, καταγγέλλουν οι κυβερνητικοί γιατροί. Εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια, η ΠΑΣΥΚΙ απέστειλε γραπτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, καταγγέλλοντας την αδράνεια του κράτους για τις απελπιστικές συνθήκες στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι εναπομείναντες γιατροί του δημοσίου.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ ανέφερε πως «Με αποτέλεσμα, οι αντοχές των γιατρών να έχουν εκλείψει και το τελικό αποτέλεσμα, την πληρώνει ο Κύπριος ασθενής». 

Η επιστολή στάλθηκε, ένα 24ωρο μετά τη διάσκεψη τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα. Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο Πρόεδρος αντέκρουσε τα επιχειρήματα περί υποστελέχωσης. 
αναφέροντας πως το δημόσιο απασχολούσε το 2015 792 ιατρούς και 3.440 νοσηλευτές, σε σύγκριση με 787 ιατρούς και 3.393 νοσηλευτές, που απασχολούσε το 2012. Σημείωσε πως το 2015 τα δημόσια νοσηλευτήρια αντιμετώπισαν 52.000 περιστατικά λιγότερα, σε σχέση με το 2012. 

«Εμείς θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι που ετοίμασαν τα στοιχεία, δεν του έχουν δώσει τα σωστά στοιχεία. // Υπάρχει το κενό, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτό τον αριθμό. Που βρίσκονται αυτοί οι γιατροί, σε τι πόστα και που δουλεύουν» ανέφερε ο Σωτήρης Κούμας.

Για παράδειγμα, στη γαστρεντερολογική κλινική του Νοσοκομείου Λεμεσού εργάζεται ένας και μόνο γιατρός. Στην πράξη, ασθενής που θα κλείσει αύριο ραντεβού, εάν βέβαια είναι τυχερός, θα εξεταστεί τον Απρίλιο του 2017. Τη στιγμή, μάλιστα, που το Υπουργείο εξαγγέλλει εθνικά προγράμματα πρόληψης του καρκίνου του εντέρου. Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά τμήματα, που σύμφωνα με τις καταγγελίες των γιατρών, υπολειτουργούν.

Ο Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ  «Οι γιατροί πρέπει να ενημερώσουν τον ασθενή, ξέρεις σε ενάμιση χρόνο θα σε δω ή αναβάλλεται η εγχείρηση σου. Ποιος επιτέλους θα δώσει λύση; Επιτέλους ναι, θέλουμε να δούμε μια λύση. Δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί.»

Οι κυβερνητικοί γιατροί δηλώνουν έτοιμοι να λάβουν δυναμικά μέτρα, σε περίπτωση που δεν επιλυθεί ριζικά το πρόβλημα εντός των επόμενων μερικών εβδομάδων.

Tags γιατροι, ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4661 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3971 s // Total time: 2.8632 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X