Οστεοπόρωση: Οικογενειακή υπόθεση


Οστεοπόρωση: Οικογενειακή υπόθεση

Πώς να την καταπολεμήσεις εσύ και η οικογένειά σου.

Πρόκειται για μία ασθένεια καθαρά γυναικεία ή στην πραγματικότητα αφορά στο ίδιο ποσοστό και τον αντρικό πληθυσμό; Πάντως, τα ποσοστά περιστατικών δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο επιρρεπείς στην ασθένεια αυτή. Άλλωστε, μία στις τρεις γυναίκες και ένας στους οκτώ άντρες υποφέρουν από τη νόσο της οστεοπόρωσης. Συνήθως τα άτομα με μικροκαμωμένο σκελετό, τα άτομα που ακολουθούν κάποια ορμονική θεραπεία ή όσοι δεν τρέφονται σωστά, αποτελούν τις πιο επικίνδυνες ομάδες πληθυσμού. Μπορείς όμως να προλάβεις την οστεοπόρωση αν ακολουθείς το τρίπτυχο: Σωστή καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου, καθημερινή λήψη βιταμίνης Δ και καθημερινή άσκηση.

Αν κάνουμε πράξη τις οδηγίες αυτές στην καθημερινότητά μας, σημαίνει ότι πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να καταναλώνουμε μπόλικα γαλακτοκομικά, σαλάτες με σκούρα πράσινα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ψάρια.

Η άσκηση δε, πρέπει απαραίτητα να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας, ιδιαίτερα όσο μεγαλώνουμε. Αξίζει να γνωρίζουμε ότι το ασβέστιο μπορεί να απορροφηθεί πολύ καλύτερα από τις τροφές ζωικής προέλευσης αντί από τις τροφές φυτικής προέλευσης. Ασφαλώς η λήψη γαλακτοκομικών προϊόντων από νωρίς στην παιδική ηλικία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο να δημιουργηθούν γερά κόκκαλα και η οστική μάζα να είναι τόσο συμπαγής, ώστε να μην παρουσιάζονται συχνά κατάγματα.

Το Περιοδικό

Tags οστεοπόρωση, ευ ζην, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3259 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2759 s // Total time: 2.6018 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X