Αποχωρεί από την Κυβέρνηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης;


Αποχωρεί από την Κυβέρνηση ο Νίκος Χριστοδουλίδης;

Σοβαρός προβληματισμός επικρατεί στην Κυβέρνηση, για την πιθανότητα ανατροπής της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων από την πολιτική κρίση που ξέσπασε στα κατεχόμενα.  

Όπως όλα δείχνουν, δημιουργούνται νέες συνεργασίες μετά την πτώση του κυβερνητικού σχήματος Ακκιντζί, με δάκτυλο, σύμφωνα με πληροφορίες, του τέως Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Σε συνδυασμό με όλα αυτά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προβληματίζεται για το πρόσωπο που θα πρέπει να διορίσει στη νευραλγική θέση του διαπραγματευτή, δεδομένης και της πιθανής εκλογής του νυν διαπραγματευτή Αντρέα Μαυρογιάννη στη θέση του προέδρου της γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μια θέση την οποία η Κύπρος διεκδικεί για πρώτη φορά και κερδίζει ευρεία και ισχυρή υποστήριξη.

Υποψήφιος για την ίδια θέση, στις εκλογές της 13ης Ιουνίου θα είναι επίσης ο μόνιμος αντιπρόσωπος των νησιών Φίτζι στα Ηνωμένα Εθνη.

H υποψηφιότητα του κυρίου Μαυρογιάννη, τον επιβαρύνει με μεγάλο αριθμό ταξιδιών, για τα οποία πρέπει να απουσιάζει συχνά και από την Κύπρο.
Στη σκιά λοιπόν και των πολιτικών εξελίξεων στα κατεχόμενα, αλλά και του επικείμενου ανασχηματισμού της ψευδοκυβέρνησης την προσεχή Παρασκευή, ρευστή παραμένει και η θέση του Τ/Κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί, ο οποίος θεωρείται persona non grata, από τους νέους πολιτικούς συμμμάχους του Ακιντζί.

Εν τω μεταξύ, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο πρόσωπο του Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος είναι ο πιο έμπιστος συνεργάτης του Προέδρου.

Όπως καλά πληροφορούμαστε, ο προβληματισμός έγκειται στο αν θα δύναται ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, να αναλάβει και αυτό το νευραλγικό καθήκον.

Είναι σαφώς δύσκολο να συνδυάσει και τους δύο ρόλους που είναι στην πρώτη γραμμή των πολιτικών εξελίξεων και δη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Η δύσκολη απόφαση εναπόκειται στον ίδιο, για το αν θα εγκαταλείψει τα καθήκοντα του κυβερνητικού για να αφοσιωθεί στις διαπραγματεύσεις ή αν θα κρατήσει και τις δύο θέσεις.



Επιπλέον, μετά από συνάντηση του με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών ο Μουσταφα Ακκιντζί είπε ότι αν υπάρχει αποφασιστικότητα και από τις δύο πλευρές μπορεί να υπάρχει λύση στο δεύτερο μισό του 2016.
Διατύπωσε ακόμη την επιθυμία, να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για λύση, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές το Μάιο.

Οι βουλευτικές κατά τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, έχουν επιβραδύνει τη διαδικασία των συνομιλιών, κάτι που απέρριψε κατηγορηματικά, προ ημερών ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

Tags νικος χριστοδουλιδης, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8234 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4022 s // Total time: 2.2256 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X