Στο Υπουργικό το Ν/σ για τα συμβόλαια εκτάκτων δημοσίου


Στο Υπουργικό το Ν/σ για τα συμβόλαια εκτάκτων δημοσίου

Τέλος στους υπαλλήλους πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο τομέα βάζει νομοσχέδιο που τίθεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την έγκριση του νομοσχεδίου είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από το βήμα του παγκυπρίου συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ την περασμένη βδομάδα.

Το νομοσχέδιο, το οποίο θα καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών, επηρεάζει 1.382 έκτακτους, με τους 1.189 να εργάζονται στον τομέα της υγείας, εκ των οποίων οι 540 εργάζονται με 15ημερα συμβόλαια. Τα συμβόλαια εργασίας μετατρέπονται σε εξαμηνιαίας διάρκειας.

Όπως είχε δηλώσει ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, η δημοσιονομική επίπτωση του νομοσχεδίου εκτιμάται στα €3 εκατομμύρια ετησίως.

Με βάση το νομοσχέδιο, θα τερματίζεται η αποκοπή του 10% για όσους έκτακτους συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν 24 μήνες, ενώ για τους εκτάκτους ορισμένου χρόνου που συμπληρώνουν 30 μήνες απασχόλησης, οι συμβάσεις τους θα μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, νοουμένου ότι θα έχουν καλή απόδοση. Επίσης, το νομοσχέδιο διασφαλίζει τη μονιμότητα στη Δημόσια Υπηρεσία, όπως επίσης και ότι δεν θα τερματίζονται τα συμβόλαια λόγω πλεονασμού.

Οι διαβουλεύσεις για τον καταρτισμό του νομοσχεδίου είχαν ολοκληρωθεί σε συνάντηση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη με τις συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ στις 23 Μαρτίου.

Με την έγκρισή του το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή με ερωτηματικό να παραμένει το κατά πόσον θα εξεταστεί με την μορφή του κατ` επείγοντος, προκειμένου να συζητηθεί στην τελευταία Ολομέλεια της παρούσας Βουλής αύριο Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει από το βήμα του συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να εγκριθεί με την μορφή του κατ` επείγοντος, αφού το είναι συμφωνημένο με τις συντεχνίες. Και ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ είχε ζητήσει από την Κυβέρνηση την έγκριση του νομοσχεδίου.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Tags ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6023 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3894 s // Total time: 2.9917 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X