Μια ντομάτα την ημέρα προλαμβάνει την κατάθλιψη;


Μια ντομάτα την ημέρα προλαμβάνει την κατάθλιψη;

Το νόστιμο λαχανικό εμποδίζει τη διάθεσή μας να πέσει στα... τάρταρα, ειδικά αν υπάρχει στο τραπέζι μας συχνά.

Η κατανάλωση ντομάτας μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης. Τα ευρήματα αυτά έφερε στο φως μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από την Ιαπωνία και την Κίνα και η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση Journal of Affective Disorders.

Οι επιστήμονες με επικεφαλής το δρα Καϊτζούν Νιου από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Tianjin της Κίνας διαπίστωσαν ότι 1.000 συνταξιούχοι που κατανάλωναν το συγκεκριμένο καρπό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα διέτρεχαν 46% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη. Μάλιστα, σε περίπτωση που αυτός συμπεριλαμβανόταν σχεδόν καθημερινά στο μενού τους, το ποσοστό μείωσης άγγιζε το 52%. Το ενδιαφέρον είναι ότι άλλα φρούτα ή λαχανικά δεν αποδείχτηκε ότι έχουν παρόμοια δράση.

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, που προστατεύει συνήθως τους άντρες από τον προστάτη, καθώς και από καρδιοπάθειες. Για να διαπιστωθεί τυχόν επίδρασή τους στη διάθεση, οι ειδικοί εξέτασαν τις συνέπειες που προκύπτουν από την κατανάλωσή τους σε ηλικιωμένους. Άλλωστε, τα άτομα αυτά είναι πιο επιρρεπή στην εμφάνιση κατάθλιψης εξαιτίας της μοναξιάς, αλλά και διαφόρων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν συχνά.

Tags ντομάτα,κατάθλιψη,ευ ζην,υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




×
×

Query time: 3.4896 s (283 Queries.) // Parse time: 0.2949 s // Total time: 3.7845 s // Source: database

CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X