Νέο ελληνικό e-shop!


Νέο ελληνικό e-shop!

Λέγεται Xompli και αφορά τους λάτρεις του ελληνικού design. Έρχεται και στην Κύπρο.

"Το xombli είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το μοναδικό στο είδος του, το οποίο πουλάει αντικείμενα Ελλήνων designers και μόνο. Από ένα φωτιστικό ή ένα πιάτο μέχρι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει και έχει σχεδιαστεί στην Ελλάδα, αυτό θα βρει αργά ή γρήγορα τη θέση του στο xombli και από εκεί, τον δρόμο του για ένα σπίτι ή ένα γραφείο οπουδήποτε στον κόσμο. Το ελληνικό design μπορεί να μην αποτελεί «σχολή», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ζωντανό και δυναμικό. Δεν διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες ή φόρμες, όπως εξάλλου τίποτα στην Ελλάδα, αλλά αποπνέει την οικειότητα, την ευρηματικότητα και, πολλές φορές, την περίπλοκη ιστορία του Έλληνα. Μέσα από το xombli γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα: νέους σχεδιαστές στα πρώτα τους βήματα, έμπειρους μάστορες που καταπιάνονται με τέχνες που σταδιακά εξαφανίζονται, καταξιωμένους designers με διεθνή παρουσία. Κάθε ανακάλυψη ήταν για εμάς σημαντική, καθώς αποτελούσε ένδειξη μιας χώρας που είναι ακόμα σε θέση να καινοτομεί, να σχεδιάζει και να κατασκευάζει όμορφα πράγματα.

Ευελπιστούμε ότι αυτά που πουλάμε στο xombli συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα συλλογή που μπλέκει κλασικά, ακόμα και παραδοσιακά αντικείμενα με σύγχρονα, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούν να συνυπάρξουν μεταξύ τους ή με οτιδήποτε άλλο, ελληνικό ή μη, όπως άλλωστε συνυπάρχει το παλιό με το καινούριο σε κάθε σημείο αυτού του τόπου. Κοινός παρονομαστής των αντικειμένων μας είναι η ποιότητα κατασκευής, ο καινοτόμος σχεδιασμός, η δεξιοτεχνία και ο χαρακτήρας που αποπνέει το χειροποίητο.

To xombli δημιουργήθηκε το 2012 από τον Φοίβο Σακαλή και τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

H λέξη xombli (ξόμπλι) προέρχεται από το βυζαντινό εξόμπλιον το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από το λατινικό exemplum, δηλαδή παράδειγμα ή και υπόδειγμα. Συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει το κεντρικό μοτίβο ή κέντημα που χρησιμεύει ως πρότυπο για τη διακόσμηση υφασμάτων. Μεταφορικά έχει διάφορες λιγότερο ευγενείς σημασίες, όπως π.χ. το κουτσομπολιό. Δεν αφήνουμε όμως κάτι τέτοιο να μας πτοήσει. Για την ακρίβεια, μας διασκεδάζει που χρησιμοποιούμε ένα φολκλόρ, σχεδόν μπανάλ όνομα, δίνοντάς του μια νέα διάσταση στο web". 

Αυτά γράφουν οι δημιουργοί του e-shop που θα γίνει το νέο μας hip. Καλές αγορές.

Tags e-shop, ελληνικο, Design, xompli


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4157 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3931 s // Total time: 2.8088 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X