ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ: Καταχωρείται στο Δικαστήριο η υπόθεση


ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ: Καταχωρείται στο Δικαστήριο η υπόθεση

Με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας αναμένεται να καταχωρισθεί σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για παραπομπή στο Κακουργιοδικείο το κατηγορητήριο για την πολύκροτη υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.  

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν βαριές kατηγορίες, που επισύρουν πολυετείς φυλακίσεις. Οι κατηγορίες αφορούν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, απόσπαση χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας, κλοπής, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα διαφθοράς, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του Δημοσίου, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, δωροληψία από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «η Σημερινή» οι αρμόδιες Αρχές εξέταζαν μέχρι και χθες έντονα κατά πόσο θα βρεθούν στο κατηγορητήριο οι ύποπτοι:

    Δημήτρης Πατσαλίδης, Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα.
    Μιχάλης Πάντης, που είναι το πρόσωπο το οποίο επέβλεπε τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης
    Αντώνης Κουρουζίδης, λειτουργός του ΥΠΕΣ
    Στέλιος Παπαδόπουλος, λειτουργός του ΥΠΕΣ
    Χρηστάκης Πέτρου, λειτουργός του ΥΠΕΣ
    Ανδρέας Λουρουτζιάτης, Δήμαρχος Λάρνακας.
    Γιώργος Κουλαπής, πρώην λειτουργός του ΥΠΕΣ
    Νίκος κουλαπής, υιός του Γιώργου Κουλαπή
    Ιmad Baqleh, πολιτικός μηχανικός από την Ιορδανία
    Σάββας Βέργας, τέως Δήμαρχος Πάφου
    Ευτύχιος Μαλληκίδης, πρώην ΓΔ του ΣΑΠΑ.

Για να χρησιμοποιηθούν ως μάρτυρες κατηγορίας εξεταζόταν, επίσης, έντονα, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον των υπόπτων:

    Αθανάσιου Κατρή, Διευθύνοντος Συμβούλου της Helector
    Ιωάννη Κοκότση, Εκτελεστικού Διευθυντή της Helector
    Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Διευθυντή της Helector
    Παντελίτσας Μαππούρα, υπεύθυνης λογιστηρίου Helector
    Σκεύης Πρωτοπαπά, Ιδιαιτέρας του Ιωάννη Κοκότση και
    Μιχάλη Μιχαήλ, Διευθυντή.

Οι Μπόμπολας και Λώλος

Σε μετέπειτα στάδιο της δίκης αναμένεται να προστεθούν, είτε στη λίστα των κατηγορουμένων, είτε στη λίστα των μαρτύρων κατηγορίας, ανάλογα με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, οι Λεωνίδας Μπόμπολας, ιδιοκτήτης ομίλου εταιρειών και κύριος μέτοχος της εταιρείας Helector και Θεοφάνης Λώλος, Διευθυντής της εταιρείας μελετών ENVIROPLAN.

Οι δύο συνελήφθησαν με ευρωπαϊκά εντάλματα στην Ελλάδα, χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μπόμπολας παρουσιάστηκε στις 11:30 στην Εισαγγελία Εφετών στην Αθήνα και ακολούθως συνελήφθη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνήγοροι του Λεωνίδα Μπόμπολα αμφισβητούν τη δικαιοδοσία των κυπριακών δικαστηρίων στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι κάποια από τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, έχουν διαπραχθεί στην Ελλάδα και επομένως τα ελληνικά δικαστήρια θα πρέπει να κρίνουν την υπόθεσή του.

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι να αποφανθεί, το αργότερα μέσα σε 60 ημέρες, το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοσή του ή μη στην Κύπρο.

Η δικογραφία, που έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία HELECTOR, συμφερόντων του Λεωνίδα Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Εξάλλου, ο Θεοφάνης Λώλος συνελήφθη στις 13:00 όταν μετέβη στον Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, για να έρθει στην Κύπρο, αφού στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο και ενεργοποιήθηκε.

Tags ΧΥΤΑ, δικαστηριο, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0282 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3193 s // Total time: 2.3475 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X