Πυκνή ομίχλη στην Επ.Πάφου - Αναμένονται χιόνια και βροχές


Πυκνή ομίχλη στην Επ.Πάφου - Αναμένονται χιόνια και βροχές

Αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες.

Λόγω πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή Παναγιάς, στην επαρχία Πάφου, η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Επίσης, λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, ο δρόμος Στατού - Άγίου Φώτη - Πενταλιάς, έχει καταστεί επικίνδυνος. Οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί.
Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό µέτριοι ως ισχυροί και στα προσήνεµα παράλια γενικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Στα δυτικά, δυνατό παροδικά το απόγευµα, να πνέουν µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης και το απόγευµα στα δυτικά κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ενώ παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως σε ορισµένες παράλιες περιοχές και τα βορειοδυτικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο, ή να σηµειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ, αλλά στα προσήνεµα παράλια µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά στα δυτικά, µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, αλλά στα δυτικά παράλια θα είναι κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη περίοδοι µε ηλιοφάνεια, θα εναλλάσονται µε παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να
πέσει χιονόνερο, ή να σηµειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, σταδιακά όµως θα αναπτύσσονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες την Πέµπτη δεν αποκλείεται να δώσουν
µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή µέχρι την Πέµπτη, ενώ από την Παρασκευή αναµένεται µικρή άνοδος.

Tags ΟΜΙΧΛΗ, ΧΙΟΝΙΑ, παφος, κυπρος, καιρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4861 s (235 Queries.) // Parse time: 0.2790 s // Total time: 2.7651 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X