Οι πιο περίεργες συνήθειες ύπνου ανά τον κόσμο


Οι πιο περίεργες συνήθειες ύπνου ανά τον κόσμο

Τι κάνουν άραγε στην Ιαπωνία, στο Μεξικό ή στην Αυστραλία σχετικά με τον ύπνο; 

Ιαπωνία: Κοιμούνται στην δουλειά
Οι Ιάπωνες αποκαλούν την πολιτιστική τους παράδοση, που τους θέλει να κοιμούνται στην δουλειά, inemuri. Αυτό που δείχνει είναι πόσο κουρασμένο είναι ένα άτομο, που εργάζεται σκληρά. Οι Ιάπωνες κοιμούνται λιγότερο από κάθε άλλο πληθυσμό του κόσμου, με κατά μ.ο μόλις 6 ώρες και 22 λεπτά.

Μελέτες έχουν δείξει πως ο ύπνος φέρνει δημιουργικότητα, εγρήγορση και συγκέντρωση.

Βρετανία: Κοιμούνται γυμνοί
Περίπου το 1/3 των Βρετανών αναφέρουν πως κοιμούνται γυμνοί, γιατί κάνει καλό στην υγεία τους. Αυτή η πρακτική έχει μια σειρά από οφέλη, καθώς προσφέρει καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας και σύνδεση με τον σύντροφό σας.

Αυστραλία: Κοιμούνται ομαδικά
Η Γιασμίν Μουσαρμπάς, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, αναφέρει πως ήταν μια «πολιτιστική προτίμηση των αυτοχθόνων κοινοτήτων».

«Οι άνθρωποι κοιμούνταν πάντα μαζί με παρέα, σε στρώματα ή κρεβάτια», αναφέρει.

Αυτό γινόταν κυρίως για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών, όπως τα παιδιά και ηλικιωμένοι, με τους ενήλικες να κοιμούνται στις δύο άκρες.

Το μυαλό ηρεμεί όταν υπάρχει το αίσθημα της προστασίας και της συντροφικότητας, που είναι και βασικό συστατικό για την επιτυχία του ύπνου.

Μεξικό: Κοιμούνται σε αιώρες
Οι αιώρες είναι μια τεράστια βιομηχανία στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικό και χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας. Πολλοί άνθρωποι ορκίζονται πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθεί κάποιος. Μάλιστα τις τοποθετούν πάνω από τα κρεβάτια τους. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει πως βελτιώνει τον ύπνο.

Ινδονησία: Κοιμούνται από φόβο
Στο Μπαλί έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι παρουσιάζουν κάτι που λέγεται «φόβος ύπνου». Σε καταστάσεις στρες μπορούν να πέσουν αμέσως σε βαθύ ύπνο!

Ο ύπνος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή ακόμα και να εξαλείψει τον φόβο, σύμφωνα με έκθεση που είχε παρουσιαστεί στο περιοδικό Time.

Tags ύπνος, ΑΝΤΟΧΕΣ, ΑΥΠΝΙΕΣ, συνήθεια, κοσμος, πολεις, χωρες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6108 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3360 s // Total time: 2.9468 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X