3 σπιτικές συνταγές για τον πονόλαιμο


3 σπιτικές συνταγές για τον πονόλαιμο

Λίγο ο καιρός που μας μπερδεύει, λίγο το κρύο, λίγο οι γύρω μας που φτερνίζονται...να \'την γρίπη! Αυτές οι σπιτικές συνταγές θα μαλακώσουν τον έντονο πονολαιμό σου  

1η συνταγή
Ρίξε σε ένα κατσαρολάκι μία κούπα νερό και 3 κ.σ λιναρόσπορο. Ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει παχύρευστο. Στη συνέχεια στράγγιξέ το και πρόσθεσε 3 κ.σ μέλι και 3 κ.σ χυμό λεμονιού. Κατανάλωνε μία κουταλιά της σούπας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα δεις πόσο σύντομα θα καταφέρεις να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο.

2η συνταγή
Γέμισε ένα κατσαρολάκι με νερό και ρίξε μέσα σε αυτό ένα ολόκληρο λεμόνι (με τη φλούδα του). Άφησέ το να βράσει για περίπου 6-7 λεπτά κι έπειτα κόψε το στη μέση και στύψε το. Πρόσθεσε λίγο μέλι και κατανάλωσέ το αμέσως.

3η συνταγή
Ρίξε σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό και βράσε μέσα σε αυτό μικρή ποσότητα γλυκόριζας και γλυκάνισου, για περίπου είκοσι λεπτά. Έπειτα, σούρωσε το μείγμα και πρόσθεσε ελάχιστο μέλι. Κατανάλωσε ένα κουταλάκι του γλυκού όσο ακόμη το σιρόπι είναι ζεστό και επανέλαβε μέσα στην ημέρα όσες φορές θέλεις.

 

Tags γρίπη, ΙΩΣΗ, ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΣ, κρύο, χειμωνας, συνταγες, ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3468 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3800 s // Total time: 2.7268 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X