5 τροφές που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα τη νύχτα


5 τροφές που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα τη νύχτα

Αν υποφέρεις από αυπνίες τότε μάλλον πρέπει να προσέξεις τη διατροφή σου 

1. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες
Τροφές όπως γαλοπούλα, κοτόπουλο, τυρί cottage, αυγά και γάλα βοηθάνε πολύ τον ύπνο σου γιατί περιέχουν τρυπτοφάνη- ένα αμινοξύ απαραίτητο για την ανθρώπινη διατροφή το οποίο απελευθερώνει τις ορμόνες, σεροτονίνη και μελατονίνη που βοηθούν στους κιρκαδικούς ρυθμούς του ανθρώπινου οργανισμού. Τρώγοντας αυτές τις τροφές, σε συνδυασμό με υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της ημέρας, προετοιμάζεις τον οργανισμό σου και έτσι η μελατονίνη θα δράση το απόγευμα προς βράδυ και έτσι ο ύπνος σου θα είναι καλύτερος.

2. Προϊόντα ολικής αλέσεως
Οι τροφές ολικής άλεσης βοηθάνε εξαιρετικά στην μετατροπή της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη και μελατονίνη, οπότε διάλεξέ τα ως συνοδευτικό με το βασικό σου φαγητό για να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική η διαδικασία που περιγράψαμε πιο πάνω.

3. Βύσσινα
Τα βύσσινα είναι πλούσια σε μελατονίνη και έτσι καταναλώνοντας τα, βοηθάς τον οργανισμό σου να παράγει κι άλλες ποσότητες μελατονίνης και έτσι εξασφαλίσεις καλύτερο ύπνο.

4. Ξηρούς καρπούς
Τόσο οι ξηροί καρποί, όσο και οι σπόροι, έχουν εκτός από τρυπτοφάνη και αρκετό μαγνήσιο, συστατικά που βοηθούν τον οργανισμό σου να χαλαρώσει. Φάε μερικά ακριβώς πριν κοιμηθείς, αλλά μην κάνεις υπερβολές στην ποσότητα, γιατί τότε θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα και δε θα μπορείς να κοιμηθείς από τον στομαχόπονο.

5. Ζεστά ροφήματα
Ροφήματα όπως ζεστό τσάι, χαμομήλι, γάλα και νερό με στυμμένο λεμόνι θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να αποβάλεις την ένταση της ημέρας και κατ’επέκταση να κοιμηθείς καλύτερα. Το αλκοόλ πρέπει να το αποφεύγεις, γιατί μπορεί αφενός να σε χαλαρώνει και να ξεραίνεσαι στον ύπνο αφετέρου απαιτεί μεγάλη ενέργεια από το σώμα σου για να μεταβολιστεί κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο σου.

Tags Διατροφή, ΑΥΠΝΙΕΣ, ΟΛΙΚΗ ΑΛΕΣΗ, ΖΕΣΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ, ξηροι καρποι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3071 s (291 Queries.) // Parse time: 0.2605 s // Total time: 2.5676 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X