Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε τα παιδιά μας μπάνιο;


Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε τα παιδιά μας μπάνιο;

Μπορούμε να αποφύγουμε το καθημερινό μπάνιο; 

Το γενικό σχέδιο λέει να κάνουμε τα παιδιά μπάνιο κάθε μέρα. Ακόμη κι αν δεν έχουν πατήσει το πόδι τους έξω από το σπίτι, σίγουρα έχουν καταφέρει να βρουν έναν τρόπο να λερωθούν. Κακά τα ψέματα, όμως: πόσες από τις μαμάδες καταφέρνουν να κάνουν πράγματι κάθε βράδυ μπάνιο τους μικρούς (βρωμερούς) μπόμπιρες; Για το μέσο παιδί το μπάνιο δεν υπόθεση 3 λεπτών –θέλει ένα κάρο παιχνιδάκια, γεμάτη μπανιέρα, παρακάλια για να μπει και μετά για να βγει… Και η ζωή της μέσης μανούλας δεν είναι εύκολη, ούτε ξεκούραστη.

Αν λοιπόν για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν καταφέρνετε να κάνετε τα παιδιά μπάνιο καθημερινά -παρά το ότι αυτή είναι η συχνότητα που σας φαίνεται ιδανική- μπορείτε να ξεφυσήξετε από ανακούφιση γιατί η επιστήμη σας δικαιώνει εδώ και τώρα!

Για την ακρίβεια, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συστήνει για τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών, όπως αναφέρει το mama365.gr, να κάνουν μπάνιο «τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα». Είναι ωστόσο αυτονόητο ότι το παιδί θα κάνει μπάνιο αν είναι βρώμικο, αν έχει κάνει μπάνιο σε πισίνα ή θάλασσα ή αν η προεφηβεία και οι ορμόνες του έχουν προσδώσει μια… χαρακτηριστική μυρωδιά.
Ο παιδίατρος David Geller της Α.Α. Δερματολογίας, συμβουλεύει τους γονείς με παιδιά που δεν… λατρεύουν το μπάνιο να μην ανησυχούν και να πλένουν τοπικά με μωρομάντηλα, καθώς το καθημερινό μπάνιο δεν είναι απαραίτητο ούτε συνιστάται δερματολογικά.

Tags παιδια, μπανιο, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, γονεις, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, υγεια, δερμα, προστασια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4589 s (249 Queries.) // Parse time: 0.7036 s // Total time: 3.1625 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X