Πότε πρέπει το παιδί μου να ασχοληθεί με την τεχνολογία;


Πότε πρέπει το παιδί μου να ασχοληθεί με την τεχνολογία;

Τα νέα παιδιά γεννιούνται μέσα στην τεχνολογία. Οι γονείς όμως πρέπει να βάλουν τα δικά τους όρια στην ανεξέλεγκτη χρήση από τα μικρά παιδιά. 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δώσετε προσοχή, ώστε να καταλάβετε ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, είναι η ικανότητα του να υπολογίζει.  Η ψηφιακή τεχνολογία αποτελείται από αριθμούς, έτσι ο χρήστης πρέπει να έχει κάποιες βασικές γνώσεις στα μαθηματικά, για να είναι σε θέση να τη χειρίζεται σωστά. Αν το μικρό σας γνωρίζει να μετράει τουλάχιστον μέχρι το δέκα, είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να έχει πρόσβαση σε έναν υπολογιστή, πάντα υπό την επίβλεψη σας.

Η σύγχρονη τεχνολογία είναι συνυφασμένη με το διαδίκτυο. Έτσι όταν το παιδί σας αρχίζει να τη χρησιμοποιεί, πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει τι είναι καλό και τι κακό. Όμως, ακόμα και αν μπορεί να ξεχωρίζει αυτές τις δυο έννοιες, όταν μπαίνει στο ίντερνετ, είναι σημαντικό να το ελέγχετε.

Προτού επιτρέψετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί την τεχνολογία, πρέπει να ξέρει να διαβάζει. Δεν έχει σημασία αν παίζει ένα παιχνίδι ή απλά χαζεύει στο διαδίκτυο, για να καταφέρει να κάνει σωστά και τα δυο, πρέπει να γνωρίζει ανάγνωση.

Είναι επίσης, σημαντικό πριν αφήσετε το μικρό σας να χρησιμοποιήσει ένα κινητό τηλέφωνο, ένα tablet ή έναν υπολογιστή να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο. Όλες αυτές οι οθόνες μπορεί να καταστρέψουν σημαντικά την όραση του παιδιού σας. Αλλά ακόμα και αν ο γιατρός σας πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πρέπει να θέτετε χρονικά όρια όσο αφορά τις ώρες που περνάει το μικρό σας μπροστά από μια οθόνη.

Tags παιδι, τεχνολογια, γονεις, tablet, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, οθονη, διάβασμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.8529 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3830 s // Total time: 4.2359 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X