Στο Νταβός ο Πρ.Αναστασιάδης - Με ποιούς θα συναντηθεί


Στο Νταβός ο Πρ.Αναστασιάδης - Με ποιούς θα συναντηθεί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί σήμερα Τετάρτη για το Νταβός της Ελβετίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ  Μπαν Κι Μουν και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί.


Κατά την εκεί παραμονή του, θα έχει επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και άλλους αξιωματούχους, καθώς και με στελέχη διεθνών επιχειρηματικών κολοσσών.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου, (7μμ τοπική ώρα), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕNI Claudio Descalzi και στη συνέχεια θα παραστεί σε δείπνο που παραθέτει ο ιδρυτής του Φόρουμ  Klaus Schwab.

Στις 21 Ιανουαρίου, στις 11πμ (τοπική ώρα), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα χαιρετίσει τις εργασίες συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Επανενώνοντας την Κύπρο», στο οποίο θα παραστούν και θα μιλήσουν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Espen Barth Eide, ο κ. Ακιντζί και ο ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. 

Στις 11.45πμ (τοπική ώρα) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden και στις 12.30μμ (τοπική ώρα) θα έχει κοινή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον κ. Ακκιντζί.

Το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Suma Chakrabarti.

Στις 22 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια μέρα (11πμ τοπική ώρα), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή της ΤΟΤΑL Patrick Pouyanné.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία πραγματοποίησης επιπλέον συναντήσεων, για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίον θα συνοδεύει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Νίκος Χριστοδουλίδης, θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 23 Ιανουαρίου.

Tags ΝΤΑΒΟΣ, Νίκος Αναστασιάδης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5181 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2864 s // Total time: 2.8045 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X