Σταμάτης Γαρδέλης: “Δεν έχουμε καλές σχέσεις με την πρώην σύζυγό μου”


Σταμάτης Γαρδέλης: “Δεν έχουμε καλές σχέσεις με την πρώην σύζυγό μου”

Διαβάστε αναλυτικά

Ευγενικός, ζεστός, γεμάτος συναίσθημα και πάθος. Μαζί του δεν βαριέσαι να μιλάς γιατί έχει βάθος και επίπεδο… Ο Σταμάτης Γαρδέλης, ο γόης της δεκαετίας του '80 που σημάδεψε την παιδική μου ηλικία, επανέρχεται στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ για να φέρει μια «Βροχή από Έρωτα», σε όλους εμάς που μεγαλώσαμε μαζί του…

Τι σας φέρνει στην Κύπρο;
Με φέρνει μια Βροχή από Έρωτα… που είναι και ο τίτλος της νέας σειράς του ΣΙΓΜΑ. Μια πολύ ενδιαφέρουσα, χαρούμενη, όμορφη σειρά που ετοιμάζουμε…

Πρώτη φορά στο νησί μας για να συμμετάσχετε σε μια κυπριακή τηλεοπτική σειρά…
Ναι, πρώτη φορά στην τηλεόραση. Παλιότερα είχα έρθει σε μια θεατρική παράσταση με τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου, τον Στέφανο Στρατηγό, τη Ρίκα Διαλυνά και άλλους. Άλλη μια φορά το 1986 για ένα φιλανθρωπικό σκοπό που είχε γίνει στη Λάρνακα και αφορούσε παιδιά με μεσογειακή αναιμία και ερμηνεύσαμε κάποια τραγούδια από την ταινία του Δαλιανίδη «Όταν οι ρόδες χορεύουν».

Αυτές είναι οι επαγγελματικές σας επαφές στην Κύπρο…
Ναι οι προσωπικές μου επαφές έχουν να κάνουν με την ανιψιά μου Θεοδώρα, η οποία ζει στο Παραλίμνι. Μέσα από τα μάτια της μικρούλας αυτής έχω εξοικειωθεί με έναν κόσμο χαρούμενο και ερωτικό. Έχω δεσμούς αίματος με την Κύπρο. Ο πεθερός του αδελφού μου έχει χάσει περιουσία και είναι και αυτός θύμα του Αττίλα.

Έχετε επισκεφθεί τα κατεχόμενα;
Ναι έχω περάσει και έχω κάνει μια μικρή ταινία μικρού μήκους πριν δύο-τρία χρόνια, όπου ήταν και η τρίτη μου δουλειά στο νησί. Τα συναισθήματά μου είναι περίεργα και ανάμεικτα. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε μια σύγκρουση πολιτισμών, ανατολικού νεφελώδη κόσμου με χαοτικές σκέψεις με ένα φως ελληνικό.

Ποιες είναι οι δικές σας διαχωριστικές γραμμές;
Δεν έχω διαχωριστικές γραμμές, προσπαθώ να καταρρίπτω τα σύνορα και τα στεγνά μέσα μου. Είχα την τύχη όπως όλοι μας να μεγαλώσουμε μέσα στη μήτρα της ελληνικής γλώσσας, που ενεργοποιεί βαθύτερες δονήσεις στο χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας. Για να έχω διαχωριστικές γραμμές έπρεπε μέσα στην ψυχή μου να υπήρχαν απόλυτες έννοιες, αλλά το απόλυτο δεν υπάρχει όταν έρχεται το φως να εξομοιώσει όλα τα πράγματα. Τότε σε κάνει να προχωράς.

Είστε ένα ευγενικό και βαθυστόχαστο άτομο, αναλύοντας πολλά θέματα που σας αφορούν…
Ναι μου αρέσει να ψάχνω και την άλλη πλευρά των πραγμάτων, να κοιτάζω και την πίσω πλευρά της βιτρίνας…

Είστε απόλυτος;
Όχι δεν είμαι απόλυτος στις σκέψεις μου. Πιστεύω ότι οι διαφορές και οι γέφυρες των ανθρώπων, γίνονται πάντοτε με τη λογική. Αυτό είχε προέλθει και μέσω της καλλιτεχνικής μου πορείας, μέσα από τους ρόλους και τις εποχές.

Ποιος είναι ο ρόλος που σημάδεψε την καριέρα σας;
Όλοι οι ρόλοι που υποδύθηκα μου άφησαν ένα σημαδάκι. Αυτά τα σημαδάκια και οι γραμμές είναι που χαρακτηρίζουν το εικονικό σκίτσο και την αύρα μας, όταν ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Ένας ρόλος όμως που με έχει σημαδέψει είναι το «Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός» του Σαίξπηρ, αλλά δεν μπορώ να τον βάλω σε δεύτερη μοίρα από το ρόλο των οργισμένων χρόνων ενός νέου εφήβου, που πρωτοξεκίνησα με τις ταινίες και τις μηχανές.

Δεν είχατε ποτέ σχέση όμως με τις μηχανές…
Δεν έχω σχέση ούτε με τις μηχανές, ούτε με την ατμόσφαιρα την παρεΐστικη που υπήρχε άλλοτε στις ταινίες μου. Γενικώς δεν είμαι άτομο της παρέας και του έξω. Μου αρέσουν τα μοναχικά πράγματα, κάνω παρέα με λίγους ανθρώπους.

Ζήσατε τις χρυσές εποχές της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα, είναι περισσότερο εμπορικά;
Ναι έχετε δίκιο, αλλά θεωρώ ότι τότε και τώρα δεν υπάρχουν διαφορές παρά μόνο στην ταχύτητα και την κατανάλωση, χωρίς ωστόσο να μην περνά στην υπερβολή. Μέσα από την πορεία ο άνθρωπος είναι ο ίδιος στις ανησυχίες του, τις ανασφάλειές του και τις σχέσεις του.

Ποιες είναι οι δικές σας ανησυχίες;
«Πού Πάμε…» (γελάει). Είμαστε ένας κόσμος που παίρνει μια χειραγώγηση σε μια κατεύθυνση, που μόνο καταστροφική μπορεί να γίνει. Από την άλλη επειδή δεν είμαι απόλυτος, θεωρώ όταν δημιουργείς κάτι ξαναγυρνάς στην αρχική ενότητα.

Πρέπει τελικά να αναλύουμε σε βάθος κάποια θέματα στη ζωή μας ή να τα παίρνουμε λίγο πιο ανάλαφρα;
Μακάρι να μπορούσαμε να τα παίρνουμε λίγο πιο ανάλαφρα. Είναι λίγο μελαγχολικό να τα παίρνουμε όλα ανάλαφρα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε.

Ως άνθρωπος είστε μελαγχολικός τύπος;
Είμαι αρκετά μελαγχολικός και μοναχικός γι' αυτό άλλωστε έγινα και ηθοποιός. Και αρκετά μελαγχολικός για να κάνω κωμωδία. Έρχεται μια ισορροπία όταν βρίσκομαι με κόσμο.

Τι είναι αυτό που σας μελαγχολεί περισσότερο;
Καταρχήν ο χρόνος που φεύγει και ότι όλοι είμαστε πεπερασμένοι. Ότι είμαστε μια ανάσα, μια φούσκα. Γυρίζεις πίσω και διερωτάσαι πώς πέρασαν 55 χρόνια, ωραία μεν αλλά πώς πέρασαν.

Ποια είναι η σχέση σας με τα δύο παιδιά σας;
Πολύ καλή, με τα παιδιά μου είμαστε φίλοι. Μαθαίνω πολλά πράγματα και είμαι πιο ενεργητικά στη ζωή τους. Έχω πάρει αποφάσεις για τα παιδιά…

Έχετε πάρει εσείς τις αποφάσεις για τα παιδιά σας;
Αποφάσεις για τον εαυτό μου. Είμαι εναντίον του τσιγάρου, ενώ κάπνισα παλαιότερα πάρα πολύ. Για να σταθώ παράδειγμα στα παιδιά μου έκοψα το κάπνισμα. Οπότε λες καλύτερη διαπαιδαγώγηση είναι διά του παραδείγματος. Έτσι μέσω αυτών ακολούθησα μια δική μου αγωγή καλυτέρευσης του εαυτού μου.

Πρόσφατα σε συνέντευξή σας είχατε πει ότι δεν έχετε την καλύτερη σχέση με την πρώην σύζυγό σας…
Με τη μητέρα των παιδιών μου έχουμε επιλέξει διαφορετική πορεία ζωής εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος με πολύ έντονη προσωπικότητα νομικός στο επάγγελμα, με οργανωμένη σκέψη και πολύ πλούσιο ψυχικό κόσμο. Αλλά όταν φτάνεις με έναν άνθρωπο στο απόλυτο της σχέση σου, συνεχίζεις την πορεία σου. Δεν έχουμε καλές σχέσεις, γιατί διαφωνούμε σε πολλά πράγματα σε προσωπικό επίπεδο. Είναι μια εξαιρετική μητέρα κάτι το οποίο στάθηκα τυχερός και ότι ήταν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου. Αλλά όχι αξεπέραστος… Ήταν κάτι που έγινε.

Ο πρώτος όμως έρωτας ποτέ δεν ξεχνιέται…
Δεν ήταν ο πρώτος έρωτας… Όλους τους έρωτές μου δεν τους έχω ξεχάσει. Λένε ότι ο καλύτερος έρωτας είναι αυτός που θα 'ρθει και είναι ο τελευταίος…

Στη σειρά «Βρέχει έρωτα» ο έρωτας κυριαρχεί στη ζωή τριών ζευγαριών… Στην προσωπική σας ζωή κυριαρχεί ο έρωτας;
Έχω μια μακροχρόνια σχέση με έναν άνθρωπο που τα έχουμε βρει και υπάρχει μια αρμονία και χημεία. Αρκετά μικρότερή μου…

Όταν εννοείτε αρκετά μικρότερή σας;…
Είναι 35 χρονών…Είκοσι χρόνια διαφορά είναι μια ολόκληρη γενιά.

Έχετε αρκετές διαφορές λόγω ηλικίας;
Όχι έχω διαφορές περισσότερες με συνομήλικούς μου. Τα θέματα της καλλιέργειας, της πνευματικότητας και της νοοτροπίας δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία, αλλά με το περιβάλλον και τις ανησυχίες με τις οποίες μεγαλώνει κάποιος.

Ποια είναι για σας η ιδανική σύντροφός;
Η ιδανική σύντροφος για μένα είναι ουτοπία. Το ιδανικό είναι κάτι που το επιδιώκεις. Το ιδανικό πρέπει να είσαι εσύ πρώτα ο ιδανικός σύντροφός. Το ιδανικό είναι και το αναζητούμενο.

Κάνετε αυτοκριτική;
Φυσικά, διότι δεν πας μπροστά… Την αυτοκριτική τη βλέπεις όταν δίνεις εμπιστοσύνη και στον άλλο. Φεύγεις από το εγώ και πας στο εμείς.

Για ποια πράγματα έχετε μετανιώσει;
Έχω μετανιώσει για κάποιες φορές που βιάστηκα να πάρω αποφάσεις. Που βιάστηκα να κάνω κάτι σωστό ή λάθος. Για τις Ερινύες που δεν πρόλαβα. Έχω μετανιώσει για πολλά και φαντάζομαι θα συνεχίσω για αυτά που ενδεχομένως θα κάνω ως άνθρωπος.

Πηγή: Περιοδικό "OK!"

Tags Σταμάτης Γαρδέλης, showbiz κύπρος, gossip, βρεχει ερωτα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1899 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3856 s // Total time: 2.5755 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X