Σνακς για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ευεξία


Σνακς για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ευεξία

\"Eνεργειακά\" tips για το πρόβλημα της χαμένης ευεξίας

Δηµητριακά με γάλα και φρούτα
Ένα μπολ δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα και 1 φρούτο εποχής κομμένο, περιέχει τους απαραίτητους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες βοηθούν στην παραγωγή ενέργειας.

Μπανάνα. Ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά της σε απλά σάκχαρα και κάλιο, που βοηθά στην άμεση μεταβίβαση των εντολών του εγκεφάλου για παροχή ενέργειας.
1/2 αβοκάντο και 4 μικρά παξιμάδια ολικής άλεσης
1 εποχικό φρούτο και 4-5 αμύγδαλα ή 2-3 καρύδια
1 εποχικό φρούτο και 1 κουταλιά κολοκυθόσπορο ή λιναρόσπορο

Τονωτικά ροφήματα
Για να δώσετε ενέργεια στον οργανισμό σας, φτιάξτε ένα ρόφημα με βότανα που τονώνουν τον οργανισμό και βοηθούν στην αντιμετώπιση τουστρες.
-Τζίνσενγκ. Γνωστό για τις τονωτικές του ιδιότητες, είναι ιδανικό για καταπονημένους οργανισμούς.
-Ginkgo biloba. Θεωρείται ότι βοηθά τις εγκεφαλικές λειτουργίες, στη μνήμη και τη συγκέντρωση και τονώνει τη διάθεση.
-Γλυκίριζα. Μειώνει τη νευρικότητα και έχει δράση ενάντια στους πυρετούς, μολύνσεις, βήχα, φλεγμονές, έλκος, βακτήρια, ιούς.
Η ALFALFA (μηδική) αναφέρεται σαν διεγερτικό της όρεξης και ενισχυτικό της ζωτικότητας.

Τα συστατικά της ευεξίας

Βιταµίνες του συµπλέγµατος Β
Συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος, και στην ψυχική διάθεση. Θα τις βρείτε σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης όπωςψωμί, δημητριακά πρωινού, ρύζι, ζυμαρικά. Καλύτερα επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης, που είναι πλουσιότερα στις συγκεκριμένες βιταμίνες.

-Μαγνήσιο
Βασικό συστατικό των περισσότερων αντιδράσεων του μεταβολισμού, μέσα από τις οποίες παράγεται ενέργεια. Βρίσκεται σε τροφές όπως τα δημητριακά, τα φασόλια, το σπανάκι, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια.

-Σίδηρος
Απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου και την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα. Τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο είναι το συκώτι, το κόκκινο κρέας, τα θαλασσινά, το κοτόπουλο, η πάπια, το σισάμι.
«Τονωτικές» ασκήσεις

Η εκγύμναση εκτός από την αύξηση του μεταβολισμού, των καύσεων και της ενεργητικότητας δημιουργεί αισθήματα ψυχικής ευεξίας και αισθήματα ευφορίας. Είναι επίσης μέσο εκτόνωσης και κοινωνικοποίησης (γυμναστήρια).

Η αεροβική άσκηση (περπάτημα, ποδήλατο) είναι ιδανική για να διατηρήσετε το σώμα σας σε εγρήγορση. Η εκγύμναση στη φύση αυξάνει τα οφέλη σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.Η βόλτα σε χώρους με πράσινο χρησιμοποιείται ως θεραπεία σε διάφορες παθήσεις που σχετίζονται με το στρες.

Κοιμηθείτε σαν παιδιά

Πηγαίνετε για ύπνο πριν από τις 11 το βράδυ. Ξυπνώντας από έναν καλό ύπνο, θα νιώθετε γεμάτοι ευεξία, απαλλαγμένοι από το στρες. Ο καλός και ποιοτικός ύπνος βοηθά όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού ρυθμίζει την όρεξη και συμβάλλει στη μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη και καφεΐνη. Οι ιδανικές ώρες ύπνου είναι διαφορετικές για τον καθένα, οι ειδικοί όμως συστήνουν τις 7-8 ώρες καθημερινά.

ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΤΡΟΥΛΛΙΔΟΥ, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Νοσογόνο Παχυσαρκία (BSc (Hons.), MSc (Hons.))  Διευθύντρια και Υπεύθυνη Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Κέντρου mydietspot Health Clinic
Τηλ.: 22 256752
Email: info@mydietspot.com
www.mydietspot.com

Tags ευεξια, πρόβλημα, Διατροφή, ΣΝΑΚΣ, δημητριακα, τονωση, ροφήματα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1523 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3389 s // Total time: 2.4912 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X