4 επώνυμες Κύπριες μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους για όμορφα Χριστούγεννα


4 επώνυμες Κύπριες μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους για όμορφα Χριστούγεννα

Η διακόσμηση, οι ενδυματολογικές επιλογές για το ρεβεγιόν και τα δώρα

Τέσσερις επώνυµες Κύπριες στρώνουν μας αποκαλύπτουν τα δικά τους μυστικά για όμορφα Χριστούγεννα. Πώς στόλισαν το σπίτι τους; Τι θα περιέχει το µενού του χριστουγεννιάτικου party; Τι θα φορέσουν το βράδυ του ρεβεγιόν και ποια δώρα θα κάνουν στους καλεσµένους τους; Μελίνα ∆ιονυσίου, ∆έσποινα Τζιαπούρα, Όλγα Πολίτου και Άντρεα Χριστοδουλίδου αποκάλυψαν τα πάντα στη Madame Figaro και τον Κλεάνθη Κλεάνθους.

Μελίνα Διονυσίου 

ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ: Ζεστό, φιλόξενο, παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο ντεκόρ. Το σπίτι µου είναι ένα καλειδοσκόπιο από γεύσεις, µυρωδιές και χρώµατα, δηλαδή κόκκινα κεριά, κεριά µε άρωµα κανέλλας, γλυκά και λιχουδιές, κουκουνάρια, κόκκινες γλώσσες, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, βάζα µε γκι και αποξηραµένα πορτοκάλια.
GUEST LIST: Από τότε που έπαψα να είµαι παιδί, τα Χριστούγεννα είναι πάντα µνήµη, µια γιορτή που µου αρέσει να επιστρέφω, οπότε σίγουρα θα είναι η οικογένειά µου.
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Θα καλούσα την Ellen DeGeneres. Λατρεύω τη σπιρτάδα της, τον άµεσο λόγο της και το πηγαίο της χιούµορ.
ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Θα προτιµήσω ένα παραµυθένιο σκηνικό. Ένα κατακόκκινο τραπεζοµάντιλο και πιάτα λευκής πορσελάνης, ασηµένια µαχαιροπήρουνα και κρυστάλλινα ποτήρια. Κατά µήκος του τραπεζιού θα τοποθετήσω διαφορετικά ψηλά ασηµένια κηροπήγια µε κόκκινα κεριά και ανάµεσα σε αυτά µικρά καρουζέλ, ξύλινους καρυοθραύστες, υφασµάτινους τάρανδους. Ο στολισµός θα ολοκληρωθεί µε ένα κλωναράκι γκι µέσα στο κάθε πιάτο, πάνω στο οποίο θα δέσω την καρτελίτσα µε το όνοµα του καλεσµένου.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Θα ξεκινήσουµε µε µανιταρόσουπα βελουτέ µε αφρόγαλα και λάδι τρούφας, θα ακολουθήσει σαλάτα µε άγρια ρόκα, σπανάκι και καραµελωµένα καρύδια, αρωµατισµένη µε σως ροδιού και κατσικίσιο τυρί, για κυρίως πιάτο µοσχάρι (entrecote) σε σάλτσα κόκκινου κρασιού και πουρέ γλυκοπατάτας και τέλος, το γλυκό θα είναι κρέµα mascarpone µε φρούτα του δάσους.
ΤΑ ΠΟΤΑ: Για το καλωσόρισµα bubbles που σηµαίνουν γιορτή και µας φτιάχνουν τη διάθεση. Μετά κόκκινο κρασί.
ΤΑ ΔΩΡΑ: Στους καλεσµένους µου θα προσφέρω έργα τέχνης που κατασκευάζονται από παιδιά µε ειδικές ανάγκες στο Εργαστήρι Τέχνης του Ιδρύµατος «Θεοτόκος» στη Λεµεσό.
ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ: Θα χαρίσω παραµύθια που έγραψα και φιλοτέχνησα εγώ µε κεντρικό ήρωα τον γάτο µου, τον Πάµπο.
ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΟΥ: Θα φορέσω ένα κεντηµένο άσπρο midi φόρεµα Ryan Lo και Lanvin σκουλαρίκια.
HAIR & MAKE UP: Ανάλαφρες µπούκλες και απαλό µακιγιάζ µε έµφαση στα χείλη µε κόκκινο κραγιόν.
DRESS CODE: Eίναι η εποχή του χρόνου που επιτρέπονται οι υπερβολές οπότε, το dress code των καλεσµένων µου θα είναι φινετσάτο και λαµπερό.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Ένα ξωτικό θα επισκεφτεί και θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Σίγουρα την Jazzy Ella Fitzgerald για πιο groovy χριστουγεννιάτικους ήχους και κλασικά τον Bing Crosby µε το αγαπηµένο και διαχρονικό White Christmas άλµπουµ του.
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Θα παίζει το Love Actually που αφορά τη ζωή 8 ζευγαριών στο Λονδίνο, την εβδοµάδα πριν τα Χριστούγεννα.
 

Όλγα Πολίτου

ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ: Κυρίαρχα χρώµατα το λευκό, το ασηµένιο και το χρυσό, ενώ το ψηλό πράσινο χιονισµένο δέντρο θα πάρει τη θέση του. Κοµµένοι κορµοί δέντρων µε φανάρια, µερικά κλαδιά και πολλά κεριά θα είναι στην εξωτερική γωνιά του σπιτιού.
GUEST LIST: Οι αγαπηµένοι µας φίλοι που είναι οικογένεια για εµάς και τα παιδιά µας µε τα παιδιά των φίλων µας, που θα δώσουν µια χαρούµενη νότα µε τη ζωντάνια τους.
ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Ένα λευκό τραπεζοµάντηλο, χρυσές πετσέτες, λευκά-ασηµένια κηροπήγια και διακοσµητικά δεντράκια χιονισµένα σε λευκά γλαστράκια θα συνθέσουν ένα αποτέλεσµα µοναδικό στολίζοντας το τραπέζι µου µε γιορτινή λάµψη. Ασηµένιες πέρλες και ένα µικρό κλωναράκι από γκι θα είναι ο στολισµός του πιάτου.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Για ορεκτικό θα έχω βελουτέ κολοκυθόσουπα αρωµατισµένη µε κανέλα και σερβιρισµένη µε κρουτόν, για κυρίως πιάτο κότσι µε µυρωδικά και πατάτες µε δεντρολίβανο συνοδευόµενο µε πράσινη σαλάτα από σπανάκι ρόκα ρόδι και ανθότυρο. Για επιδόρπιο µία καραµελωµένη φαντασία και διάφορα γιορτινά cake pops.
ΤΑ ΠΟΤΑ: Κόκκινο κρασί που ταιριάζει απόλυτα.
ΤΑ ΔΩΡΑ: Μικρά λευκά διάφανα Plexi διακοσµητικά µε ασηµένια γράµµατα στα οποία στο κάθε ένα θα αναγράφεται και µία ευχή.
ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ: Θα προσφέρω γιορτινά καλαθάκια µε λιχουδιές όπως µπαστουνάκια και ζαχαρωτά, γλειφιτζούρια και µπισκότα σε χριστουγεννιάτικα χρώµατα.

ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΟΥ: Ως οικοδέσποινα θα ντυθώ επίσηµα µε ένα µαύρο midi διαχρονικό φόρεµα και µαύρα ankle strap shoes σε στυλ Saint Laurent µε χρυσή λεπτοµέρεια. Χρυσά κοσµήµατα και αξεσουάρ, απλά και λαµπερά ταυτόχρονα, θα ολοκληρώσουν το look µου.
HAIR & MAKE UP: Φυσικό µακιγιάζ σε γήινες αποχρώσεις και ίσια µαλλιά κάτω.
DRESS CODE: Οι καλεσµένοι µου µπορούν να ντυθούν όπως τους εκφράζει.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Τα παιχνίδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί το κέφι της παρέας. Και εδώ θα ακολουθήσω την παράδοση στρώνοντας την πράσινη τσόχα στο τραπέζι (τράπουλες-µάρκες-ρουλέτες) και για όσους δεν επιθυµούν θα έχω διασκεδαστικά επιτραπέζια.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: ∆ιατηρώντας το κλίµα τον γιορτών θα επιλέξω κλασική χριστουγεννιάτικη µουσική.
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ: Θα παίζει η ροµαντική χριστουγεννιάτικη κοµεντί Love Actually.

Άντρεα Χριστοδουλίδου

ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ: Το σπίτι µου είναι στολισµένο από νωρίς! Λατρεύω τα Χριστούγεννα! Αποχρώσεις του ροζ, του λευκού και του ασηµένιου για το δέντρο µου, ενώ το υπόλοιπο σπίτι είναι διακοσµηµένο µε Άγιους Βασιλίδες, ταράνδους και χιονάνθρωπους σε µοντέρνους χρωµατισµούς σε κάθε γωνία.
GUEST LIST: Οι καλεσµένοι µου είναι πάντα άνθρωποι που αγαπώ και που θέλω να έχω δίπλα µου.
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Θα ήταν σίγουρα ένας Έλληνας τραγουδιστής. Θα προτιµούσα τον Γιώργο Τσαλίκη γιατί είναι άνθρωπος που αγαπώ και ξέρει να ανεβάζει τη διασκέδαση στα ύψη!
ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Θα είναι στολισµένο µε κηροπήγια, θέλω πολλά κεριά, και διακοσµητικές πινελιές µε έλατα και γκι! Αυτές τις µέρες θέλω τα πάντα να είναι στην εντέλεια, µε το καλό µου σερβίτσιο να κυριαρχεί σε ασηµένιες αποχρώσεις.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Προτιµώ τις παραδοσιακές γεύσεις αυτών των ηµερών. Καραµελωµένο Gammon, γαλοπούλα µε γέµιση, πολύχρωµες σαλάτες και για γλυκά λατρεύω τους στολισµένους κορµούς µε κάστανο και φυσικά κουραµπιέδες, µελοµακάρονα, σοκολατάκια και το Christmas cake σε σχήµα και διακόσµηση που επιλέγω από πριν.
ΤΑ ΠΟΤΑ: Λευκό, κόκκινο κρασί και σαµπάνια και όταν το κέφι ανάψει µετά το δείπνο κλασικές επιλογές όπως ουίσκι και βότκα.
ΤΑ ΔΩΡΑ: Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που ανταλλάζουµε δώρα µε τους αγαπηµένους µας. Εγώ προτιµώ τα πρακτικά δώρα, αλλά σε χριστουγεννιάτικα περιτυλίγµατα µε κορδέλες και τεράστιους φιόγκους.
ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΟΥ: Τα Χριστούγεννα επιλέγω πιο βραδινά φορέµατα και κυρίως µάξι στολισµένο µε παγιέτες. Φέτος θα κάνω τη διαφορά µε ένα µακρύ κόκκινο φόρεµα! Στα αξεσουάρ, συνήθως προτιµώ µεγάλα σκουλαρίκια και δαχτυλίδια, συνήθως µε διαµάντια.

HAIR & MAKE UP: Το µακιγιάζ µου το προτιµώ µε έντονα µάτια σε στυλ Smokey µε απαλά χείλη και τα µαλλιά σε έναν κλασικό σινιόν.
DRESS CODE: Το πιο επίσηµο look κυριαρχεί, αλλά θέλω πάντα να νιώθουν άνετα στο σπίτι και µε αυτό που φοράνε.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Αυτές τις µέρες η τράπουλα έχει την τιµητική της, όπως και τα επιτραπέζια παιχνίδια.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Χαλαρή χριστουγεννιάτικη, ενώ καθώς η ώρα περνά το κέφι ανεβαίνει συνήθως µε ελληνικά ακούσµατα.
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Κλασικά θα παίζει το αγαπηµένο µου Home Alone, ενώ µετά θα διασκεδάσουµε τραγουδώντας karaoke!

∆εσποινα Τζιαπουρα

ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ: Το µεγάλο δέντρο θα είναι στολισµένο µε πολύχρωµα στολίδια και φωτεινά λαµπάκια, ενώ από κάτω θα βρίσκονται όµορφα τυλιγµένα τα δώρα που θα δοθούν στους καλεσµένους. Θα υπάρχουν πολλά κεράκια σε κάθε γωνιά του σπιτιού, το τζάκι θα είναι αναµµένο, ενώ τα χρώµατα που θα κυριαρχήσουν στο ντεκόρ θα είναι τα κλασικά χριστουγεννιάτικα πράσινο, κόκκινο και χρυσό.
GUEST LIST: Οι καλεσµένοι µου θα είναι οι κολλητοί µου φίλοι, τα αδέλφια µου και οι γονείς µου και φυσικά τα παιδιά.
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ: Θα επέλεγα τον Leonardo DiCaprio, γιατί εκτός από ένας πολύ αγαπηµένος µου ηθοποιός, είναι και ένας άνθρωπος µε οικολογική συνείδηση.
ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ: Θα βάλω τα καλά χριστουγεννιάτικά µου σερβίτσια και το ανάλογο τραπεζοµάντηλο, πολλά κεράκια πάνω στο τραπέζι και ψηλά κηροπήγια, αρωµατικά sticks και κρυστάλλινα ποτήρια.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Βελουτέ µανιταρόσουπα, πράσινη σαλάτα µε ρόδι και µήλο, καπνιστό σολοµό µε φρέσκο τυρί, πιατέλες µε ξηρούς καρπούς και αποξηραµένα φρούτα, platters τυριών και αλλαντικών, για κυρίως θα επιλέξω γαλοπούλα µε γέµιση που θα συνοδεύεται µε σάλτσα κράνµπερι, λαζάνια µε κιµά και µπεσαµέλ και για επιδόρπιο φρουτοσαλάτα, σουφλέ σοκολάτας και βασιλόπιττα.
ΤΑ ΠΟΤΑ: Λευκό και κόκκινο κρασί που ταιριάζει µε το µενού καθώς και ουίσκι.

ΤΑ ΔΩΡΑ: Για τους καλεσµένους µου θα ετοιµάσω κάτι από το εργαστήριό µου, ένα γούρι για το 2016.
ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ: Θα δώσω µικρά παιχνιδάκια που θα τους κάνουν ιδιαίτερα χαρούµενους.
ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΟΥ: Αν και δουλεύω µέχρι αργά τις ηµέρες των γιορτών, θα τρέξω γρήγορα στο σπίτι για να προλάβω να φορέσω κάτι πιο επίσηµο αφού το «επιβάλλει» η περίσταση. Θα προτιµήσω ένα µαύρο lace φόρεµα και κοσµήµατα σε χρυσό χρώµα.
HAIR & MAKE UP: Τα µαλλιά µου χτενισµένα κάτω και το µακιγιάζ µου σε πιο φυσικούς, γήινους τόνους.
DRESS CODE: Οι καλεσµένοι µου µπορούν να έρθουν ντυµένοι όπως νιώθουν αυτοί καλύτερα, όµως ως παρέα µας αρέσει τα Χριστούγεννα να φοράµε τα πιο γιορτινά µας ρούχα.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Κρασάκι και χαλαρή κουβέντα µέχρι το πρωί, δίπλα στο τζάκι!
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Στην αρχή θα προτιµήσω πιο κλασικές χριστουγεννιάτικες µελωδίες και καθώς η ώρα θα περνά, τα ντεσιµπέλ θα ανέβουν µε πιο mainstream ελληνικές και ξένες επιτυχίες.
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ: Θα παίζουν τα διάφορα εορταστικά προγράµµατα που προβάλλονται κάθε χρόνο στην τηλεόραση.

Tags 2015, ρεβεγιον, χριστουγεννα, 2016, γιορτές


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6200 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2198 s // Total time: 2.8398 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X