Οι πέντε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας


Οι πέντε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Στα χέρια του προέδρου της Δημοκρατίας για υπογραφή και από εκεί για δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, βρίσκεται ο νόμος με τις πέντε  τροποποιήσεις στα τέλη οδικής κυκλοφορίας.

Η πρώτη αλλαγή αφορά αφορά τον καθορισμό τέλους κυκλοφορίας για τα διπλοκάμπινα και ελαφρά φορτηγά με συντελεστή τα 10 σεντ ανά κυβικό εκατοστό, αντί 7 σεντ που ήταν η πρόθεση κυβέρνησης και Βουλής.

Για διπλοκάμπινα και ελαφρού τύπου φορτηγά με κινητήρες από 1.650 κυβικά εκατοστά μέχρι 2.250 κ.ε. το τέλος κυκλοφορίας θα μειωθεί κατά 30%.

Επίσης, σημαντική μείωση τέλους κυκλοφορίας θα έχουν τα παλαιά οχήματα και συγκεκριμένα αυτά που έχουν εγγραφεί πριν τις 24/11/2003 βενζινοκίνητα, τύπου σαλούν για τα οποία ορίζεται το «ταβάνι» των €300 που ισχύει τώρα για πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Δηλαδή οι ιδιοκτήτες βενζινοκίνητων οχημάτων με κινητήρες άνω των 3.000  κυβικών, θα πληρώνουν €300. 

Άλλη μια σημαντική αλλαγή αφορά την καθιέρωση για πρώτη φορά της ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας ανά τρίμηνο, πέραν της εξάμηνης και ετήσιας ανανέωσης που είχαμε μέχρι τώρα.

Παράλληλα εισάγεται ακόμα μια διευκόλυνση για οφειλέτες τελών αδειών κυκλοφορίας.

Oι πολίτες θα μπορούν να καταβάλουν σε 12 μηνιαίες δόσεις τα καθυστερημένα τέλη και για τα έτη 2014 και 2015, δηλαδή τις περιόδους για τις οποίες δεν προβλεπόταν τέτοια ρύθμιση με τη σχετική νομοθεσία.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές αναμένεται να επιφέρουν εισπρακτική μείωση στα τέλη κατά 2 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρσι, τα οποία όμως, θα καλυφθούν από την ελαφρά αύξηση που παρατηρείται στις εγγραφές οχημάτων.

Tags αυτοκίνητο, ΤΕΛΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2800 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3161 s // Total time: 2.5961 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X