Τι αλλάζει στο σώμα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;


Τι αλλάζει στο σώμα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το σώμα της γυναίκας δέχεται μεγάλες αλλαγές από μία εγκυμοσύνη. Γνωρίσετε ποιες; 

Μύτη
Όχι, δεν μεγαλώνει η μύτη ευτυχώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης! Όμως είναι πιθανό να προκύψει κάποια ρινίτιδα και η έγκυος να νιώθει συνεχώς τη μύτη της μπουκωμένη, να δυσκολεύεται να αναπνεύσει και να έχει έντονη καταρροή, γεγονός που μπορεί να την αγχώσει και να νομίζει ότι οφείλεται σε κάποια ίωση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή, που πολλές φορές είναι απαγορευτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Φυσικά μετά τον τοκετό περνάει.

Πόδια
Στην πρώτη εγκυμοσύνη συνήθως, τα πόδια της γυναίκας μεγαλώνουν τόσο, ώστε καμιά φορά να πρέπει να αλλάξουν και νούμερο παπουτσιών!

Ούλα
Η ουλίτιδα της κύησης είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο. Τα ούλα πρήζονται, ματώνουν με το βούρτσισμα, ενώ συχνά παρουσιάζονται και μικρά εξογκώματα πάνω τους, οι λεγόμενες «επουλίδες», που ευτυχώς εξαφανίζονται με το τέλος της κύησης.

Φλέβες
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πιθανό να πρηστούν οι φλέβες των ποδιών, προκαλώντας παράλληλα φαγούρα, κάψιμο, αίσθημα βάρους και πόνο. Σύμφωνα με το familylife.gr μετά τον τοκετό, στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα εξαφανίζεται, αν και σε κάποιες γυναίκες παραμένει.

Γεννητική περιοχή
Είναι αναμενόμενο, μετά από έναν τοκετό, ο κόλπος να παρουσιάζει χαλάρωση και να μην μπορεί να επανέλθει στο προηγούμενο φυσιολογικό του εύρος. Οι ελαφριές περιπτώσεις χαλάρωσης, μπορούν να αντιμετωπιστούν με μη χειρουργικές μεθόδους. Σε περιπτώσεις με μεγαλύτερη χαλάρωση, συνήθως μετά από 1-2 τοκετούς, τη λύση μπορεί να μας τη δώσει η κολποπλαστική.

Tags εγκυμοσύνη, διαρκεια, εγκυος, γυναίκα, Σώμα, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΜΥΤΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9593 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2395 s // Total time: 3.1989 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X