El Salvador Vista Hermosa: O νέος specialty καφές του MicroFarm Project από τα Coffee Island


El Salvador Vista Hermosa: O νέος specialty καφές του MicroFarm Project από τα Coffee Island

Σκοπό να καταστήσει τον specialty καφέ προσιτό σε όλους, κάνοντας ένα premium προϊόν πιο ευρύ

Τα  Coffee Island ανακοινώνουν τη συνέχεια του MicroFarm Project μέσω του οποίου διαθέτουν limited edition specialty καφέδες που προέρχονται από συγκεκριμένες φυτείες ανά τον κόσμο και είναι συγκεκριμένης συγκομιδής. Ο νέος καφές ονομάζεται ‘El Salvador Vista Hermosa’ και είναι ποικιλίας Arabica, Pacas, ενώ η μέθοδος επεξεργασίας που χρησιμοποιείται είναι η yellow honey. Η συγκομιδή του γίνεται Οκτώβριο με Μάιο.

Ο specialty καφές El Salvador Vista Hermosa έχει πάρει το όνομα του από τη φυτεία στην οποία καλλιεργείται, 'Vista Hermosa', που σημαίνει 'όμορφη θέα', λόγω της υπέροχης θέας που απολαμβάνει κανείς από τη φυτεία στη λίμνη Coatepeque. Πρόκειται για έναν καφέ με ιδιαίτερο γευστικό προφίλ που περιλαμβάνει άρωμα καραμελωμένων ξηρών καρπών, βερίκοκου και αποξηραμένης βανίλιας με ευχάριστη γλυκιά οξύτητα, ελαιώδες σώμα και γλυκιά απαλή επίγευση κόκκινων κερασιών.

Η ποικιλία Pacas είναι μια φυσική μετάλλαξη της ποικιλίας Bourbon (ενδεχομένως με Cattura) που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 1900 στο Ελ Σαλβαδόρ από την οικογένεια Pacas και διατηρεί πολλές από τις ιδιότητες που είναι περιζήτητες στην ποικιλία Bourbon. Για πρώτη φορά στο MicroFarm Project χρησιμοποιείται καφές επεξεργασμένος με τη μέθοδο yellow honey, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ο καφές διατηρεί χαμηλή οξύτητα και περισσότερο σώμα συγκριτικά με την υγρή επεξεργασία  του. Αντίστοιχα μπορεί να έχει πιο ομοιόμορφη και σταθερή ποιότητα από τους καφέδες που έχουν υποστεί φυσική-ξηρή επεξεργασία.

Η νέα σειρά καφέ limited edition MicroFarm Project έχει σκοπό να καταστήσει τον specialty καφέ προσιτό σε όλους, κάνοντας ένα premium προϊόν πιο ευρύ. Οι specialty καφέδες του MicroFarm Project είναι περιορισμένης διάθεσης, για παρασκευή στα espresso bar των καφεκοπτείων (σε espresso ή cappuccino αλλά και φίλτρου) ή σε συσκευασία των 200γρ για αγορά και κατανάλωση στο σπίτι. Οι διαθέσιμες ποσότητες του limited edition καφέ El Salvador θα βρίσκονται στα καταστήματα για τους επόμενους 3-4 μήνες.

Tags El Salvador Vista Hermosa, MicroFarm Project, Coffee Island


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7073 s (230 Queries.) // Parse time: 0.3897 s // Total time: 3.0970 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X