Αντιδράσεις για το αμερικανικό «πάρτι» στα κατεχόμενα


Αντιδράσεις για το αμερικανικό «πάρτι» στα κατεχόμενα

Την έντονη αντίδραση κομμάτων προκαλεί η πραγματοποίηση δεξίωσης από πλευράς της πρεσβείας των ΗΠΑ σε ξενοδοχείο των κατεχομένων, με προσκεκλημένους αξιωματούχους του τουρκικού στρατού οι οποίοι χαιρέτησαν την Αμερικανίδα Πρέσβειρα με την επίσημη τους στρατιωτική στολή.

Η Κάθλιν Αν Ντόχερτι φέρεται από την Μιλλιέτ να δήλωσε επίσης, ότι "είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στη δεξίωση των ΗΠΑ στην Κύπρο βρίσκεται επίσης και ο τουρκικός στρατός. Αυτό συνιστά μια ένδειξη εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς τον τουρκικό στρατό".

ΑΚΕΛ: Οι ΗΠΑ έπρεπε να ήταν πολλαπλάσια προσεκτικές

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του καταδικάζει το γεγονός, αναφέροντας ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ και γενικότερα η Κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να είναι πολλαπλάσια προσεκτικοί στις ενέργειες τους αφού εκτός από μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ που οφείλει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα και αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είναι μια χώρα με σοβαρότατες ευθύνες για τη δημιουργία και διαιώνιση του Κυπριακού, για τις οποίες είχε απολογηθεί δημόσια ο Ρίτσιαρτ Χόλμπρουκ.

ΔΗΚΟ: Ξεπέρασε κάθε διπλωματικό εσκαμμένο

Για προκλητική ενέργεια εκ μέρους της Αμερικανίδας Πρέσβειρας μιλά το ΔΗΚΟ, λέγοντας ότι έχει ξεπεράσει κάθε διπλωματικό εσκαμμένο νομιμοποιώντας την κατοχή και από-ενοχοποιώντας την Τουρκία για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της στην Κύπρο.

«Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να καλέσει την Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών και να προβεί σε έντονο διάβημα προς αυτήν, αλλά επιπρόσθετα να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τεθεί το θέμα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και προφανώς παραβιάζουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Αυτές οι αρνητικές εξελίξεις αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ στο Κυπριακό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συμμαχία: Αποτέλεσμα των καφέδων

«Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα των «κοινωνικών» επισκέψεων του Πρόεδρου Αναστασιάδη  στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας για  καφέδες της ειρήνης, παραστάσεις μουσικοχορευτικές στα αρχαία μας μνημεία  και δείπνα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Συμμαχία Πολιτών, εξαπολύοντας πυρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον για πολιτική που έχει αναβαθμίσει το κατοχικό καθεστώς.

Οικολόγοι: Σκάνδαλο μεγατόνων 

Για προκλητική ενέργεια εκ μέρους της Αμερικανικής Πρεσβείας μιλούν οι Οικολόγοι, η οποία προδηλώνει αναγνώριση και νομιμοποίηση του τουρκικού στρατού.

«Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγατόνων, το οποίο δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο. Η Πρεσβεία των ΗΠΑ προχώρησε σε πισώπλατο χτύπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας νομιμοποιώντας και δίνοντας συγχωροχάρτι στον Τουρκικό κατοχικό στρατό. Οι δηλώσεις της Αμερικανίδας Πρέσβειρας – αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα – ότι ο Τουρκικός στρατός είναι παράγοντας σταθερότητας στην Κύπρο, μόνο απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Tags USA, κατεχομενα, ηπα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1575 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4685 s // Total time: 3.6259 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X