Σάλος με τη συναυλία των Τσαλιγοπούλου - Κότσιρα στο Ισραήλ


Σάλος με τη συναυλία των Τσαλιγοπούλου - Κότσιρα στο Ισραήλ

Το μήνυμα που τους έστειλε η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Έντονο είναι το παρασκήνιο πίσω από την ακύρωση της συναυλίας που είχαν συμφωνήσει να κάνουν στο Ισραήλ η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Κότσιρας.

Με το που μαθεύτηκε ότι οι δυο δημοφιλής τραγουδιστές θα πάρουν μέρος στη μουσική γιορτή του Ισραηλινού καλλιτέχνη Idan Raichel, μέλη της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, αντέδρασαν άμεσα, στέλνοντας μια γραπτή- έκκληση στους εν λόγω καλλιτέχνες να μην το κάνουν.

"Έστω και την ύστατη στιγμή αρνηθείτε να συμμετάσχετε στην συναυλία του αίσχους. Ο Idan Raichel έχει εκφραστεί υπέρ των απάνθρωπων βασανιστηρίων (Παλαιστίνιων) κρατουμένων, υπέρ του βιασμού κρατουμένων, υπέρ του ξυλοδαρμού τους. Όποτε τοποθετείται πολιτικά εκφέρει πατριωτικές και εθνικιστικές κορώνες στοχοποιώντας τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας (refuzniks), δεν είναι τυχαίο που λαμβάνει άριστης υποστήριξης από το κράτος και συντηρητικούς κύκλους. Ειδικά ο Γ. Κότσιρας που επανειλημμένα έχει πει ότι βρίσκεται κοντά στον χώρο της αριστεράς και έχει ταχθεί υπέρ της ανάγκης πολιτικής έκφρασης των καλλιτεχνών δεν γίνεται αντί να προάγει ενεργά το σταμάτημα του πολέμου και την διάχυση της αντιπολεμικής κουλτούρας να συμμετέχει σε κουστωδίες μιλιταριστών.Πρέπει να επιλέξετε ποια από τις δύο μορφές αλήθειας υπηρετείτε.[...] Όταν ο άλλος διεξάγει σφαγές εναντίον ανθρώπων που απλά θέλουν να ζήσουν αλλιώς δεν μπορείς να σταθείς σε καμία περίπτωση μαζί του" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Η απάντηση της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Γιάννη Κότσιρα ήταν άμεση, αρνούμενοι τελικά να δώσουν το "παρών" στην επίμαχη συναυλία της 4ης Νοεμβρίου.

Το δημόσιο "ευχαριστώ" της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης δεν άργησε να έρθει, που μέσω του blog τους, έκαναν την εξής ανακοίνωση:

"Συγχαρητήρια στον Γιάννη Κότσιρα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου που έστω και την τελευταία στιγμή δεν πήγαν στην συναυλία που διοργάνωνε η Ισραηλινή Πρεσβεία με τον Idan Raichel την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου. Η συναυλία εντάσσεται σε ένα σύνολο πολιτιστικών δρώμενων που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του κράτους του Ισραήλ στην προσπάθεια να προβάλει ένα θετικό στίγμα και να αποκρύψει τις πραγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στην περιοχή".

Tags γιάννης κότσιρας, ελενη τσαλιγοπουλου, διασημοι, showbiz κύπρος, gossip


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7978 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2313 s // Total time: 3.0291 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X