Ξυρισμένοι VS αξύριστοι! Τελικά ποιους άντρες προτιμούμε;


Ξυρισμένοι VS αξύριστοι! Τελικά ποιους άντρες προτιμούμε;

Είναι της μόδας το αξύριστο look αλλά τελικά αυτοί οι άντρες μας αρέσουν; 

Μια αυστραλιανή έρευνα απέδειξε ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με λίγα γένια σε σύγκριση με εκείνους που είναι εντελώς ξυρισμένοι ή έχουν πολύ μεγάλη γενειάδα. Τα γένια θεωρούνται από τις γυναίκες κριτήριο για το πόσο υψηλές είναι οι κοινωνικο-σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι ένα ενδιάμεσο επίπεδο γενειάδας διεγείρει περισσότερο τις γυναίκες σεξουαλικά, ενώ η μεγάλη γενειάδα εκλαμβάνεται ως δείγμα ότι ο άνδρας θα είναι καλύτερος πατέρας. Η τριχοφυΐα είναι δείγμα δύναμης και ανδρισμού και υποσυνείδητα κάνει τις γυναίκες να πιστεύουν ότι αυτοί οι άνδρες θα μπορούσαν να προστατεύσουν καλύτερα την οικογένειά τους.

Φως στα άδυτα του μυαλού των γυναικών προσπάθησαν να ρίξουν και Καναδοί ψυχολόγοι, οι οποίοι προχώρησαν σε έρευνα στη Νέα Ζηλανδία, στην οποία συμμετείχαν 200 γυναίκες. Οι επιστήμονες έδειξαν στις γυναίκες εικόνες 19 ανδρών της πατρίδας τους με γένια και στη συνέχεια εικόνες των ίδιων, αλλά ξυρισμένων. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι οι γυναίκες προτίμησαν τους ξυρισμένους άνδρες! Οι επιστήμονες θεώρησαν ότι παίζει ρόλο το πού έγινε η έρευνα, αφού η χώρα αυτή δεν είναι τόσο επηρεασμένη από τα δυτικά πρότυπα ομορφιάς και τις τάσεις της μόδας. Αντίθετα, σε συνέχεια της έρευνας, ο ανδρικός πληθυσμός της χώρας απάντησε ότι οι γενειοφόροι άνδρες εξέπεμπαν περισσότερο κύρος.

Σύμφωνα με έναν από τους επιστήμονες που έκαναν την έρευνα, είναι πολύ πιθανόν οι άντρες να αφήνουν γένια όχι για να προσελκύουν τις γυναίκες αλλά για να δείχνουν δυνατότεροι από τους άλλους άνδρες . Αυτή είναι μια λογική εξήγηση, αφού οι περισσότεροι άνδρες χαρακτήρισαν τους γενειοφόρους μεγαλύτερους σε ηλικία απ’ όσο ήταν και πιο σκληρούς!

Συνεπώς βλέπουμε ότι, σύμφωνα με τις μελέτες, οι ξυρισμένοι άντρες κι εκείνοι με το «γενάκι 3-5 ημερών» είναι πιο ελκυστικοί από αυτούς που έχουν τεράστια γένια. Οπότε αγόρια πιάστε το ξυραφάκι και ξεχάστε τη μόδα που τον τελευταίο καιρό σας ήθελε όλους… μαλλιαρούς! 

Tags ΑΞΥΡΙΣΤΟΣ, ΞΥΡΙΣΜΕΝΟΣ, αντρας, γυναίκα, ερευνα, ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4857 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3962 s // Total time: 2.8819 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X