5 τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν


5 τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν

Ακούγεται υπέροχο και μπορείτε να τις απολαύσετε χωρίς κανένα φόβο 

1. Πατάτες: Μπορεί να τις φοβάσαι λόγω του αμύλου που περιέχουν, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πατάτες χορταίνουν 3 φορές περισσότερο από άλλες τροφές. Προσοχή όμως: Απόφυγε τις τηγανιτές πατάτες (όπως και τα πατατάκια).

2. Αυγά: Η ιδανική πηγή πρωτεϊνών, που μας κρατά χορτάτους όλη την ημέρα. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι τρώνε αυγά για πρωινό πεινούν λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σχέση με αυτούς που καταναλώνουν πρωινό με παρόμοιες θερμίδες μεν, χωρίς αυγά δε.

3. Βρώμη: Άλλο ένα καλό πρωινό, που πραγματικά χορταίνει. Μάλιστα, είναι και άριστη πηγή φυτικών ινών. Κατανάλωσέ την με λίγο γάλα ή γιαούρτι, και δεν θα πεινάσεις μέχρι το μεσημέρι.

4. Σούπες: Ερευνητές διαπίστωσαν ότι άτομα που έκαναν δίαιτα και έτρωγαν σούπα 2 φορές την ημέρα κατάφεραν να χάσουν περισσότερα κιλά, αλλά και να διατηρήσουν το καινούριο βάρος τους. Οι πιο χορταστικές σούπες είναι αυτές που περιέχουν κομμάτια λαχανικών και κρέατος.

5. Όσπρια: Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι όταν τρώμε ένα πιάτο φακές νιώθουμε χορτάτοι για αρκετές ώρες. Και αυτό γιατί, λόγω των φυτικών ινών, μένουν για περισσότερο χρόνο στο στομάχι, δίνοντάς μας αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Tags τροφες, κιλά, θερμίδες, ΧΟΡΤΑΙΝΩ, ΠΑΧΑΙΝΩ, ΒΡΩΜΗ, πατάτες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7832 s (250 Queries.) // Parse time: 0.4841 s // Total time: 3.2674 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X