Κύπριος με την μεγαλύτερη μονάδα βιοκαυσίμων στην Ιαπωνία


Κύπριος με την μεγαλύτερη μονάδα βιοκαυσίμων στην Ιαπωνία

Tη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βιοκαύσιμα στην Ιαπωνία δημιούργησε ο Κύπριος επιχειρηματίας Ρόης Πογιατζής σε συνεργασία με τον Martua Sitorus.

O Kύπριος επιχειρηματίας, κάτοικος Νέας Υόρκης, μετά από δύο περιστατικά, το Τσουνάμι στην Ιαπωνία και την έκρηξη στο Μαρί, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τομέα της ενέργειας.

Kαταρχήν αξίζει να σημειωθεί ότι Κύπρος και Ιαπωνία,  αντιμετώπισαν τις καταστροφές τους  με τελείως διαφορετικό τρόπο. Ο Κύπριος επιχειρηματίας Ροης  Πογιατζής, μετά την ζημιά που υπέστη το Βασιλικό, προσπάθησε  πρώτα  να βοηθήσει στο πρόβλημα της  πατρίδας του, με την  δημιουργία ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Λόγω όμως  της  οικονομικής κατάστασης στη Κύπρο,  και της  χρηματοπιστωτικής αστάθειας στο  νησί,  ο κ Πογιατζής  υλοποίησε το σχέδιο του στην Ιαπωνία.

Αγόρασε  ένα σταθμό από την  Wartsila, μια φινλανδική εταιρεία τροφοδοσίας ενέργειας,  ο οποίος ανήκε στην Toshiba, και αφού προσέλαβε  το Vincent Dunlevy προχώρησε στην εγκατάσταση του στην Ιαπωνία αφού η Κύπρος  τότε αδυνατούσε. Μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα, η  Ιαπωνία έλαβε την απόφαση να απομακρυνθεί από την πυρηνική ενέργεια. Το Ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και (METI) επινόησε ένα σχέδιο, για να προσφέρει γενναιόδωρα οικονομικά κίνητρα στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούσαν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έτσι  το γραφείο του κ  Πογιατζή  απόκτησε την άδεια για σταθμό βιοκαυσίμων  40 MW. Με το  σχέδιο της Ιαπωνικής κυβέρνησης για  20 χρόνια, η συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της μονάδας υπολογίζεται σε 1,5 δισ δολάρια.

Το 2013 ο επενδυτής στον τομέα της τεχνολογίας  Jesse Pichel , φίλος του Ρόη Πογιατζή, τον σύστησε στον Martua Sitorus, συν-ιδρυτή της Wilmar International. Πρόκειται για την μεγαλύτερη παραγωγό φοινικέλαιου στον κόσμο. Αφού εντυπωσιάστηκε από το σχέδιο, επένδυσε στην ICC Energy  όπου  η  Wilmar International συμφώνησε να παράσχει τα απαραίτητα καύσιμα.

"Πιστεύω ότι ο Martua είδε αυτό τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βιοκαύσιμα ως μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία στην Ιαπωνία και με πολλές προοπτικές", δήλωσε ο Ρόη Πογιατζής. «Η συγκεκριμένη μονάδα έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί με άλλα 100 MW και ενδεχομένως θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων στον κόσμο.» 

Η μονάδα παραγωγής ενέργειας ξεκινά το φθινόπωρο του 2016,  και με το σχέδιο του κ. Πογιατζή θα ωφεληθεί ο ιαπωνικός λαός - και το περιβάλλον της Ιαπωνίας.

"Όσον αφορά τον αντίκτυπο, η μονάδα θα προσφέρει σε 50.000 νοικοκυριά πράσινη ενέργεια", κατέληξε ο κ. Πογιατζής, σε δηλώσεις του στο altenergymag.

Tags κυπρος, Ιαπωνια, ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5448 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3603 s // Total time: 2.9051 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X