Όλες οι διατροφικές απαντήσεις που ζητάτε


Όλες οι διατροφικές απαντήσεις που ζητάτε

Ερωτήσεις που αφορούν στη διατροφή μας και απαντήσεις που θα λύσουν κάθε απορία μας 

1. Υπάρχουν λιποδιαλυτικές ουσίες; Ποιες είναι αυτές;  
Έχουμε ακούσει κατά καιρούς για τη λιποδιαλυτική δράση του ανανά, του μήλου, του λεμονιού, του γκρεηπ-φρουτ, χωρίς ομως να έχουν επιστημονική τεκμηριωση. Δεν χρειάζεται να έχουμε σημαντικές γνώσεις γύρω από το αντικείμενο της διατροφής για να καταλάβουμε ότι ουσίες – τροφές που διαλύουν το λίπος του σώματός μας, δεν υπάρχουν. Για να μειωθεί το σωματκό μας λίπος
Για να πετύχετε τη μείωση του λίπους του σώματός σας με ασφάλεια αλλά και αποτελεσματικότητα, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα δίαιτας, προσαρμοσένο στις ανάγκες σας που θα έχει σχεδιαστεί από έναν ειδικό, διαιτολόγο-διατροφολόγο. Η ενδεδειγμένη διατροφή σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας, θα σας βοηθήσει πραγματικά να μειώσετε το λίπος του σώματός σας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

2. Υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί τροφών που θα με βοηθήσουν να αδυνατίσω πιο γρήγορα;
Σημασία δεν έχει πως συνδιαστούν οι τροφές σε κάθε γεύμα αλλά  πως θα κατανεμηθούν οι θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά μέσα στη μέρα. Πιστεύεται, λανθασμένα, ότι ο συνδυασμός κρέατος (πρωτεΐνης) με ψωμί (άμυλο) παχαίνει. Πλήθος μελετών όμως απέδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, επομένως μπορείτε να συνδυάσετε όλες τις τροφές, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη σε κάθε γεύμα στη σωστή αναλογία.

3. Γιατί ενώ προσπαθώ δεν χάνω βάρος;
Οι περισσότεροι από μας έχουμε συνδυάσει την απώλεια κιλών με την παράλειψη γευμάτων, τις ανορθόδοξες, υποθερμιδικές δίαιτες και γενικά με την στέρηση τροφής. Και ενώ προσπαθούμε να χάσουμε τα παραπάνω κιλά δεν βλέπουμε κανένα αποτέλεσμα με συνέπεια να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας και να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος προσπάθειας-απογοήτευσης- ενοχών που οδηγεί όχι μόνο στη διατήρηση του σωματικού μας βάρους αλλά στην προσθήκη κιλών. Το ότι τρώμε λίγο δεν σημαίνει ότι χάνουμε και κιλά αντιθέτως δεν βοηθάμε τον βασικό μας μεταβολισμό να λειτουργήσει σωστά με αποτέλεσμα να αντιστέκεται στην απώλεια βάρους. Επομένως μετρώντας με ακρίβεια το μεταβολισμό μας, με αξιόπιστες μεθόδους κατανάλωσης οξυγόνου, μπορούμε να βρούμε ακριβώς τις θερμίδες που καίμε μέσα στη μέρα!

4. Μπορώ να μειώσω την "κακή" χοληστερόλη μου μόνο με σωστή διατροφή;
Το μεγαλύτερο μέρος της χοληστερόλης που παράγεται στον οργανισμό μας και κυκλοφορεί στο αίμα μας παράγεται από το σώμα μας και δεν επηρεάζεται διατροφικά.  Μόνο ένα μικρό μέρος προέρχεται από τις τροφές που καταναλώνουμε και συγκεκριμένα από τροφές ζωικής προέλευσης όπως κόκκινο κρέας, ολόπαχα γαλακτοκομικά, τηγανιτά φαγητά κα. Επομένως για να βελτιωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης σας πρέπει να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή που να μην περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες κορεσμένου λίπους, να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα και να μειώσετε το κάπνισμα.

ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΤΡΟΥΛΛΙΔΟΥ
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Νοσογόνο Παχυσαρκία (BSc (Hons.), MSc (Hons.))  Διευθύντρια και Υπεύθυνη Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Κέντρου mydietspot Health Clinic
Τηλ.: 22 256752
Email: info@mydietspot.com
www.mydietspot.com

Tags Διατροφή, ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, βαρος, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ, ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1206 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3037 s // Total time: 2.4243 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X