Πόσα έξοδα έχει ένα μωρό;


Πόσα έξοδα έχει ένα μωρό;

Ο ερχομός ενός μωρού φέρνει χαρά σε ένα σπίτι, φέρνει όμως και έξοδα 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το μέσο κόστος για να μεγαλώσει ένα παιδί, κατά τη διάρκεια των 18 χρόνων, είναι περίπου 241000 δολάρια για ένα ζευγάρι μεσαίου εισοδήματος. Και αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνει το κόστος της φοιτητικής ζωής, η οποία είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Θα χωρίσουμε τα έξοδα που έχει ένα μωρό σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι όλα όσα χρειάζεται στην αρχή και η δεύτερη κατηγορία αφορά τις δαπάνες κατά τους μήνες που ακολουθούν.

Τα αρχικά έξοδα, που έχει να αντιμετωπίσει το ζευγάρι, είναι του τοκετού. Τα χρήματα που δαπανώνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της μεταγεννητικής φροντίδας είναι τεράστια. Ακόμα και αν η ασφάλεια σας πληρώνει ένα μέρος, δεν μπορεί να τα καλύψει όλα, καθώς πάντα υπάρχουν υποχρεώσεις της τελευταίας στιγμής. Αφού γυρίσετε με το μικρό σας στο σπίτι, έχετε να αντιμετωπίστε μια απίστευτη λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε. Σίγουρα κάποια από τα παρακάτω θα τα έχετε αγοράσει πριν την άφιξη του μωρού, όπως τα έπιπλα, την κούνια, την αλλαξιέρα, το καρότσι, το κάθισμα του αυτοκινήτου, τα μπιμπερό, όμως η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Επίσης, πολλοί γονείς αναφέρουν, ότι οι πάνες είναι ένα από τα μεγαλύτερα σοκ, καθώς συνήθως δεν έχουν υπολογίσει τις δαπάνες και την ποσότητα που χρειάζονται. Σύμφωνα πάντα με τους γονείς των ΗΠΑ, δηλώνουν ότι, πληρώνουν συνήθως 6000 δολάρια συνολικά για τις προμήθειες, αν και μπορεί να ξοδέψουν και λιγότερα Και φυσικά καθώς μεγαλώνει το μωρό, μαζί με εκείνο μεγαλώνουν και τα ημερήσια έξοδα.

Χρήσιμες συμβουλές
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την κάλυψη των δαπανών ενός μωρού είναι η η αξιοποίηση της βοήθειας από την οικογένεια και τους φίλους. Μπορεί ο αδελφός σας, η αδελφή ή κάποιος από τους φίλους σας να έχει μεγαλύτερα παιδιά και να σας δανείσει κάποια απαραίτητα πράγματα για το μωρό σας. Επίσης, οι παππούδες είναι πολύτιμοι γιατί εκτός από την αγάπη που προσφέρουν, ενδέχεται να είναι πρόθυμοι να κρατήσουν το μικρό σας, όσο εσείς βρίσκεστε στη δουλειά. Εν κατακλείδι μπορεί ο ερχομός του μωρού να έχει κάποιες δυσκολίες, όμως αυτό το όμορφο συναίσθημα που νιώθουν όλοι όσοι γίνονται γονείς, είναι ανεκτίμητο.

Tags μωρο, ΕΞΟΔΑ, οικογενεια, τοκετός, πανες, χρηματα, οικονομικά


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4195 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2920 s // Total time: 2.7115 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X