Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες-Παιδιά του Θεού


Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες-Παιδιά του Θεού

Η εκκλησία της Κύπρου είναι έτοιμη να βοηθήσει κάθε άνθρωπο, που έχει ανάγκη, δήλωσε στο Sigmalive ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην προσφυγική κρίση.

«Είναι άνθρωποι του Θεού. Πρέπει να τους περιθάλψουμε. Να σκύψουμε πάνω τους και να τους δείξουμε αγάπη», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Όσο όμως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν σταματούν τους πολέμους, το κακό θα συνεχίζεται, τόνισε ο Μακαριότατος, συμπληρώνοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί, ειδικά οι Σύροι θέλουν να σωθούν, να φύγουν μακριά από τον πόλεμο.

Είμαστε έτοιμοι και φαγώσιμα να στείλουμε και ρουχισμό και αγάπη, είπε ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνοντας ότι η εκκλησία δεν βλέπει μόνο τους δικούς της, τους χριστιανούς, αλλά βλέπει όλο τον κόσμο, τους βουδιστές, τους βραχμάνους, τους μουσουλμάνους, όλους.

«Ο άνθρωπος είναι εικόνα Θεού και έχουμε ελεύθερη βούληση και θρησκευτική ελευθερία», σημείωσε.

Στέλνοντας ένα μήνυμα προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «ο λαός μας έχει προβλήματα, αλλά είναι καλός λαός και το βλέπουμε επί καθημερινής βάσεως. Με συγκινεί να βλέπω τον λαό να δίνει από το υστέρημα του στα κοινωνικά παντοπωλεία και στο κοινωνικό παντοπωλείο της Αρχιεπισκοπής για αυτούς που πεινούν».

Σε σχέση με τους πρόσφυγες, ο Μακαριότατος είπε ότι πρέπει να βοηθήσουν τα οργανωμένα σύνολα. Εμείς, ως εκκλησία, πρόσθεσε, μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε.
 

Tags ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, εκκλησία, πρόσφυγες, συρια, παιδια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5012 s (250 Queries.) // Parse time: 0.4592 s // Total time: 2.9604 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X