H&M Denim: Η νέα σειρά από ανακυκλωμένα υφάσματα


H&M Denim: Η νέα σειρά από ανακυκλωμένα υφάσματα

Η πρώτη συλλογή με βάση το υλικό της πρωτοβουλίας Garment Collecting.

Το 2013 η H&M λάνσαρε την πρωτοβουλία Garment Collecting προτρέποντας τους πελάτες της να φέρνουν ανεπιθύμητα ρούχα οποιασδήποτε μάρκας στα καταστήματα της H&M. Μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 14.000 τόνοι παγκοσμίως. Αναρωτιέσαι τι συνέβη σε αυτά τα ρούχα;

Η απάντηση έρχεται με θεαματικό τρόπο φέτος το Σεπτέμβριο όταν η H&M θα παρουσιάσει 16 νέα στυλ τζιν, κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο βαμβάκι που συλλέχθηκαν από την πρωτοβουλία Garment Collecting! Τα ανδρικά, γυναικεία και παιδικά κομμάτια αποτελούν τα νεότερα βήματα προς την επίτευξη του στόχου της H&M να δημιουργήσει έναν κλειστό κύκλο ζωής του ρούχου και θα διατίθενται σε όλα τα καταστήματα παγκοσμίως.

"Η δημιουργία ενός κλειστού κύκλου ζωής του ρούχου, στο πλαίσιο του οποίου ανεπιθύμητα ρούχα μπορούν να ανακυκλώνονται ώστε να κατασκευάζονται καινούργια, δεν θα ελαχιστοποιήσει μόνο τα απόβλητα ρούχων, αλλά θα μειώσει σημαντικά και την ανάγκη φυσικών πόρων, καθώς και άλλες επιπτώσεις που έχει η μόδα στον πλανήτη μας", λέει ο Karl-Johan Persson, CEO της H&M.

Απώτερος στόχος της H&M είναι να μειώσει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της βιομηχανίας της μόδας, περιορίζοντας τα απόβλητα και εξοικονομώντας φυσικούς πόρους που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υφασμάτων. Σήμερα, η H&M έχει καταφέρει να χρησιμοποιεί σε ποσοστό 20% ανακυκλωμένο βαμβάκι από τα ρούχα που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ επενδύει σε μια νέα τεχνολογία, ώστε να αυξηθεί αυτό το ποσοστό, χωρίς να μειωθεί η ποιότητα.

Tags denim


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4450 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3234 s // Total time: 2.7684 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X