Τα φορέματα που θα είναι πάντα στη μόδα


Τα φορέματα που θα είναι πάντα στη μόδα

Επτά all time classic φορέματα.  

Το φόρεμα είναι το πιο θηλυκό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας και παρά το γεγονός ότι κάθε σεζόν επαναπροσδιορίζεται,  υπάρχουν κάποια σχέδια που θα είναι πάντα στη μόδα και καλό θα ήταν να αποκτήσεις μερικά από αυτά. Ποια είναι λοιπόν τα επτά φορέματα που θα είναι για πάντα στη μόδα;


1. Shift Dress: Δημιουργήθηκε το 1960 όπου η μόδα ήθελε τις γυναίκες να ντύνονται σαν κούκλες.


2. Slip Dress: Παραπέμπει στο 1920 και θα το βρεις σε διάφορες παραλλάγές.


3.A-Line Dress: Ο Christian Dior το 1947 σύστησε στο κοινό το New Look, μια απόλυτα θηλυκή, σιλουέτα με στενούς ώμους και στενή μέση σε γραμμή Α. Για να φτιαχτεί μια φούστα αυτού του “μεγέθους”,  όπως αναφέρει το Instyle χρειάζονταν πολλά μέτρα ύφασμα και γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο Dior δέχτηκε έντονη κριτική.


4.Wrap Dress: Η αρχή έγινε με το κιμονό, ωστόσο στα 70ς η Diane Von Furstenberg ήταν εκείνη που κατάφερε να κάνει το όνομα της συνώνυμο με το wrap dress.

5. Halter neck dress: Αποκαλυπτικό και glamorous αποθεώθηκε τις δεκαετίες του 1940 και του 1950.


6. Shirt Dress: Αυτό το φόρεμα που θυμίζει πουκάμισο παραπέμπει στη Brigitte Bardot. Το 1956 η πανέμορφη ηθοποιός εμφανίστηκε στην ταινία And God created Woman, με ένα τέτοιο φόρεμα, και φυσικά έμεινε στην ιστορία.


7. Evening Gown: Πατέρας του θεωρείται ο Charles James, ο αμερικανός σχεδιαστής που χρησιμοποιούσε τα μαθηματικά για να δημιουργήσει τουαλέτες που έμειναν στην ιστορία.

Tags φορεματα, στυλ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6165 s (234 Queries.) // Parse time: 0.4086 s // Total time: 3.0251 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X