Σε εξέλιξη η διοικητική έρευνα για θάνατο νεογνού στην Πάφο


Σε εξέλιξη η διοικητική έρευνα για θάνατο νεογνού στην Πάφο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διεξαγωγή διοικητικής έρευνας που έχει διατάξει το Υπουργείο Υγείας καθώς και οι έρευνες της Αστυνομίας για διαλεύκανση της υπόθεσης που αφορά την καταγγελία 22χρονης μητέρας, από την Πάφο, ότι γυναικολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, που την παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, δεν την είχε ενημερώσει ότι κυοφορούσε δίδυμα, με αποτέλεσμα το θάνατο του ενός εκ των δύο νεογνών κατά τον τοκετό.

Σε απαντητική επιστολή που απέστειλε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δέσπω Χρυσοστόμου στους δικηγόρους της νεαρής μητέρας, τους ενημέρωνε πως έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα από την πρώτη μέρα παρακολούθησης της εγκύου μέχρι και τη γέννηση των διδύμων, για να διαφανεί κατά πόσο λειτουργοί στο Νοσοκομείο Πάφου με τις ενέργειες τους ενδεχομένως να έχουν διαπράξει παραπτώματα κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας / κανονισμών.

Παράλληλα η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, στην επιστολή της αναφέρει πως αναμένεται να διερευνηθούν όλες οι ακολουθούμενες πρακτικές για την παρακολούθηση των εγκύων και των διαδικασιών για τον τοκετό, καθώς και η διαδικασία για την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για παρόμοιου είδους συμβάντα με σκοπό να διαφανεί εάν υπάρχουν κενά ή λανθασμένες διαδικασίες και πρακτικές που χρήζουν βελτίωσης.

Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας για ιατρική αμέλεια, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και παρέλαβαν τον ιατρικό φάκελο της μητέρας.

Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίστηκε αυτό το διάστημα σε όλα τα επίπεδα με τη λήψη καταθέσεων και μαρτυριών από το συγγενικό περιβάλλον της 22χρονης μητέρας, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που είχε επαφή μαζί της την επίμαχη περίοδο. Η  Αστυνομία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Νεκροτομή επί της σορού του άτυχου βρέφους διενήργησαν στις 11 Αυγούστου οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νίκος Χαραλάμπους και εκ μέρους της οικογένειας ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.

Ο κ. Σοφοκλέους, μετά το πέρας της νεκροτομής που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, είπε πως ο θάνατος του βρέφους ήταν περιγεννητικός.

Από την πλευρά του ο κ. Ματσάκης μίλησε για σοβαρότατα κενά στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Κυπριακή Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σ’ ένα νοσοκομείο μιας ευρωπαϊκής χώρας.

Tags θανατος, παφος, βρέφος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5554 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2866 s // Total time: 2.8420 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X