Γίνεται εκπαίδευση ύπνου σε ένα μωρό 2 μηνών;


Γίνεται εκπαίδευση ύπνου σε ένα μωρό 2 μηνών;

Από τα πιο δύσκολα στο μεγάλωμα ενός μωρού είναι το πρόγραμμα του ύπνου του 

Σύμφωνα με την Tribeca Pediatrics, τη μεγαλύτερη παιδιατρική κλινική της Νέας Υόρκης, γίνεται, και όπως εξήγησε ο συγκεκριμένος παιδίατρος, ο τρόπος είναι ο εξής: Βάζετε το μωρό για ύπνο στην κούνια του στις 19.00 το βράδυ. Κλείνετε την πόρτα του δωματίου (με την ενδοεπικοινωνία ανοιχτή, φυσικά) και επιστρέφετε ξανά στο δωμάτιο στις 7.00 το πρωί. Μέχρι τότε δεν ξαναμπαίνετε στο δωμάτιο, δεν το παίρνετε αγκαλιά και σε καμία περίπτωση δεν το ταΐζετε. Το μωρό θα κλάψει -ίσως και για ώρες- αλλά σε περίπου 3 βράδια θα καταλάβει ότι κανείς δεν θα πάει να το «σώσει» και έτσι θα αρχίσει να κοιμάται όλη τη νύχτα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η Aimee, «η υπόσχεση ότι, τόσο το μωρό όσο και εμείς, θα κοιμόμασταν επιτέλους τόσες πολλές ώρες, ήταν αναμφίβολα ελκυστική. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που άκουγα για αυτή τη μέθοδο εκπαίδευσης ύπνου. Αλλά εξεπλάγην με την ιδέα ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ένα μωρό μόλις 8 εβδομάδων. Θα ήταν σωστό να αφήσω ένα τόσο μικροσκοπικό, πεινασμένο, ανήμπορο πλασματάκι να κλαίει γοερά για τόσες ώρες;»

Η συγκεκριμένη μέθοδος εκπαίδευσης ύπνου «εφευρέθηκε» από τον ιδρυτή της Tribeca Pediatrics, Δρ. Michael Cohen, το 1994. Όπως ο ίδιος λέει «όλα έχουν να κάνουν με το αν έχετε τα 'κότσια' να κάνετε αυτό που προτείνω. Αν ναι, θα δείτε την ιδέα μου να πραγματοποιείται. Αν όχι, θα τα πούμε ξανά στους 6 μήνες, όταν θα είστε πλέον εξαντλημένοι από την αϋπνία και θα με ρωτάτε γιατί το παιδί σας δεν κοιμάται ακόμα όλο το βράδυ.»

Ο Dr. Cohen, γεννημένος στην Γαλλία, είναι γνωστός για τις πρωτοπόρες μεθόδους του στην παιδιατρική. Για μια ολόκληρη δεκαετία τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες του πρότειναν η εκπαίδευση ύπνου να γίνεται στους 4 μήνες του μωρού. Αλλά με την πάροδο του χρόνου ο ίδιος παρατήρησε ότι αμέτρητα νεογέννητα μπορούσαν, από μόνα τους και χωρίς καμία εκπαίδευση, να κοιμούνται για 12 συνεχόμενες ώρες το βράδυ, άρα γιατί να μην μπορούν όλα τα νεογέννητα; Όταν δοκίμασε να εφαρμόσει την εκπαίδευση ύπνου σε μωρά 3 μηνών, είδε ότι έπιανε. Οπότε γιατί να μην πιάνει και σε μωρά 2 μηνών; Ο ίδιος λέει «δοκίμασα να προτείνω στους γονείς να εφαρμόσουν την εκπαίδευση ύπνου και στον 1 μήνα, αλλά κατάλαβα ότι ήταν πολύ νωρίς. Οι γονείς δεν ήταν έτοιμοι να κάνουν μία τέτοια προσπάθεια.»

Σύμφωνα με επαγγελματίες εκπαιδευτές ύπνου (ναι, στην Αμερική υπάρχουν και τέτοιοι), η ιδέα της εκπαίδευσης ύπνου στις 8 εβδομάδες έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και όλο και περισσότεροι παιδίατροι την υποστηρίζουν, ενώ δεν είναι και λίγοι οι πρόθυμοι να την εφαρμόσουν γονείς.

Tags παιδι, ύπνος, μωρο, γονεις, ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, πρόγραμμα, εκπαιδευση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1472 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3468 s // Total time: 2.4940 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X