Iris Apfel: 5 συμβουλές από τη δασκάλα του στιλ


Iris Apfel: 5 συμβουλές από τη δασκάλα του στιλ

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας του νέου της ντοκιμαντέρ, η Iris Apfel φτάνει στο Λονδίνο και μιλάει στο Another Mag για τις 5 πιο σημαντικές συμβουλές στιλ που η κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.

“Δεν ξέρω τι μπορείτε να μάθετε από μένα», αναρωτιέται η Iris από την αρχή καθισμένη σε έναν καναπέ, ο οποίος κατά περίεργο τρόπο ταιριάζει χρωματικά με το ντύσιμό της. «Σήμερα είπα να φορέσω κάτι χρωματιστό και ζωηρό. Ελπίζω να είμαι εντάξει. Μ αρέσει να αυτοσχεδιάζω.» , συνεχίζει. Είναι περίεργο πως κανείς δεν μπορεί να εξετάσει ως σωστές ή λάθος τις στιλιστικές επιλογές του fashion icon Iris Apfel. Φοράει ένα δερμάτινο Ungaro παντελόνι συνδυασμένο με πολλά αξεσουάρ και παπούτσια & Other Stories (πρωταγωνίστησε στην καμπάνια του brand τον περασμένο χρόνο) και δείχνει μία εκπληκτική παρουσία: προκλητικά αποφασιστική κι άκρως απολαυστική. Το απαράμιλλο στιλ του 93χρονου fashion icon μόνο έντονα αιχμηρό κι ειλικρινές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Μία γυναίκα που σίγουρα δεν φοβάται να πει την άποψη της για μόδα -και που αναμφισβήτητα έχει κάθε λόγο-, μας παρουσιάζει τα πιο σημαντικά μαθήματα-διδάγματα.

 

1. Είναι καλύτερα να είσαστε ευτυχισμένοι παρά καλοντυμένοι.

2. Να είσαστε πρακτικές.

«Προσωπικά είμαι ένα πρακτικό άτομο. Οι περισσότεροι άνθρωποι της μόδας ζούνε στα σύννεφα κι είναι γεμάτοι από αυτό. Εγώ ζω σαν ανθρώπινο ον -ή τουλάχιστον προσπαθώ – και πρέπει να είμαι ευφυής, πρέπει να είμαι πρακτική. Είμαι μεγάλος οπαδός της κοινής λογικής, κι όσο μεγαλώνω βλέπω ότι η κοινή λογική δεν είναι τόσο κοινή. Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που την έχουν – που μπορεί να είναι πνευματικοί, που μπορεί να έχουν εξαιρετικά πτυχία, αλλά δεν ξέρουν πώς να τα λειτουργήσουν. Είναι απλά γελοίο. Ξέρεις, είσαι εδώ, οφείλεις να αυτοσχεδιάζεις, κάθε μέρα είναι διαφορετική».

 

3. Να είσαστε επιφυλακτικοί με την τεχνολογία.

Βλέπω νέους ανθρώπους έξω σε ραντεβού και δεν κοιτάει ο ένας τον άλλον, απλά γράφουν σε ένα κινητό σαν να είναι κωφάλαλοι. Είναι τρελό. Ή οι άνθρωποι πηγαίνουν σε ένα μπαρ για να γνωρίσει ο ένας τον άλλον, και στη συνέχεια, παίζουν games, δεν έχει κανένα νόημα. Προσπαθώ να είμαι ένας λογικός άνθρωπος και δεν ξέρω γιατί οι νέοι συμπεριφέρονται έτσι. «


4. Ακολουθήστε τα όνειρα σας.

Πάντα λέω στους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, να είναι ο εαυτός τους, και όχι απλώς να είναι πιστά αντίγραφα του τι νομίζουν ότι πρέπει να είναι, γιατί τότε θα περάσουν μια ζωή μίζερη. Και αυτό είναι ψεύτικο. Νομίζω ότι ζούμε σε μια καθοδηγημένη κοινωνία-κουμπί, όπου ο καθένας πάντα πατάει διάφορα κουμπιά για να πάρει απαντήσεις. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν χωρίς ψυχή, σαν να είναι μέσα σε ένα άδειο κέλυφος. »

5. Μην συμβιβάζεστε με τους κανόνες
«Λένε ότι θέλουν να είναι διαφορετικοί και όλοι φορούν την ίδια «στολή». Γίνεται όλο και περισσότερος λόγος για την ατομικότητα, αλλά όλο και περισσότερο υπάρχει προσαρμογή. Τα τελευταία χρόνια, κάθε νέα γυναίκα φοράει μαύρα, και ξέρετε γιατί; Όταν ξεκινάει η σεζόν, θα δείτε παντού: μαύρες ψηλές μπότες, μαύρο κολάν, μαύρο πουλόβερ κι ένα κοντό μαύρο δερμάτινο σακάκι. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί γίνεται αυτό.

Tags style, συμβουλές


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2050 s (230 Queries.) // Parse time: 0.3853 s // Total time: 2.5903 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X